Το μήνυμα νίκης του Ερντογάν μετά την επανεκλογή του-«Ως τον θάνατο θα είμαστε μαζί»

Ως θριαμβευτής παρουσιάστηκε ενώπιον των οπαδών του ο Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία νίκης του, μόλις ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Νικητές της 28ης Μαΐου είναι τα 85 εκατομμύρια πολίτες μας, δήλωσε.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό για την ψήφο εμπιστοσύνης που του έδειξε λέγοντας πως «ως τα θάνατο θα είμαστε μαζί» ενώ παράλληλα επιτέθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας χαρακτηριστικά «Bye bye».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Και το Σκούταρι είναι το κάτι άλλο. Και η Κωνσταντινούπολη. Αγαπητοί μου φίλοι, με σεβασμό και στις εκλογές του β΄γύρου με την προτίμηση του λαού μας την έχουμε ολοκληρώσει. Και ανάμεσα σε δύο θρησκευτικές γιορτές, μας έκαναν να γιορτάσουμε και μια γιορτή δημοκρατίας. Σας ευχαριστούμε πολύ. Για το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας. Ευχαριστώ όλους του πολίτες» ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν και συνέχισε:

«Ευχαριστώ πολύ τους εθελοντές. Όλους. Συγχαίρω και τις γυναίκες μας, και τους νέους. Και όλα τα αδέρφια μας που έδωσαν την καρδιά τους στο κόμμα, ιδιαίτερα για το β γύρο με μεγάλο ποσοστό. Ευχαριστώ όλους που συμμετείχαν τις εκλογές. Με την προτίμηση που έκαναν για τα επόμενα πέντε χρόνια, μου έδωσαν για άλλη μια φορά την ευθύνη διοίκησης της χώρας» επισήμανε.

«Πρώτα ο Θεός θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, όπως είμασταν 21 χρόνια. Η αγάπη αυτή δεν τελειώνει εδώ» είπε. «Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λέγοντας ειρωνικά «Bye bye». «Από την κάλπη βγήκε μια δύναμη που δεν σκουριάζει, δε λυγίζει» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος και τόνισε πως «ο επόμενος στόχος είναι να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη στις εκλογές το 2024».

«Είχα πει ότι ‘θα κερδίσουμε τέτοια νίκη που δεν θα χάσει κανείς, οπότε σήμερα νικήτρια είναι μόνο η Τουρκία, είναι [νίκη] των 85 εκατομμυρίων». Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως «με αυτή τη νίκη έχει ανοίξει η πόρτα του αιώνα της Τουρκίας». «Ευχαριστώ τον λαό για τη χαρά της δημοκρατίας που μας έδωσε», ανέφερε.

Δειτε Επισης

Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη