Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Μπορεί η Αστυνομία να διέψευσε τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω των social media, σε σχέση με θανατηφόρο που σημειώθηκε στην Μουτταγιάκα το 2012 και στοίχησε τη ζωή σε 17χρονο, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστο, με τον Αρχηγό της Δύναμης να καλεί μάλιστα τον οποιοδήποτε κατέχει πληροφορίες να τις προσκομίσει για διερεύνηση, εντούτοις, ο σάλος γύρω από την υπόθεση καλά κρατεί.

Υπενθυμίζεται πως μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Αστυνομία, τόσο δια του εκπροσώπου της όσο και μέσω επίσημης ανακοίνωσης, απέρριψε τα όσα γράφονται και τα περί «συγκάλυψης του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων», λέγοντας πως «δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά». Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είχε αναφέρει πως έγιναν εξετάσεις, έπειτα από τις οποίες διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη μάρκα οχήματος για την οποία γίνεται λόγος, που οδηγούσε τρίτο πρόσωπο και ήταν η αιτία να ανακοπεί η πορεία άλλου οδηγού, ο οποίος στη συνέχεια χτύπησε με την μοτοσικλέτα του θύματος, δεν ήταν αυτή που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Όπως είπε, «αρχικά αναφερόταν για συγκεκριμένο όχημα και στη συνέχεια από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μάρκα του αυτοκινήτου δεν ήταν αυτή που αναφέρθηκε στην αρχή». Επίσης, σε σχέση με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας που πλέον δεν βρίσκεται στο δημοσιευμένο αρχείο της σελίδας της, η Αστυνομία ανέφερε επίσης πως είναι λόγω αναβάθμισης της σελίδας τους.

Σημειώνεται, πως μετά το σάλο και κληθείσα η Αστυνομία να δώσει απαντήσεις, όπως δημόσια αναφέρθηκε, ζητήθηκε και διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης στο Αρχηγείο, ενώ σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Δύναμης, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ερωτηθείς εάν θεωρεί πως έγιναν οι απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οδηγού που φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο, απάντησε «θεωρώ ότι έγιναν οι απαραίτητες έρευνες και αυτό έχει καταδειχθεί από τη θανατική ανάκριση που έλαβε χώρα στη συνέχεια».

Τι καταγράφει ο θανατικός ανακριτής

Στο πόρισμα, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ο θανατικός ανακριτής καταγράφει τις λεπτομέρειες κάτω από τις οποίες επεσυνέβη το τροχαίο δυστύχημα στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στις 05:10 το πρωί, έπειτα από το οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, καθώς και δεύτερος 17χρονος που ήταν συνεπιβάτης. Ωστόσο, ο 17χρονος οδηγός της, την 6η Σεπτεμβρίου 2012, υπέκυψε στα τραύματα του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πόρισμα του ο θανατικός ανακριτής καταγράφει πως ο θάνατος του 17χρονου επήλθε «συνεπεία κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, η οποία προκλήθηκε κατά τροχαίο δυστύχημα και πως υπάρχει υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων για την πρόκληση του δυστυχήματος που οδήγησε στον θάνατο».

Σε σχέση με τα γεγονότα, το πόρισμα καταγράφει πως από το σύνολο της μαρτυρίας, προκύπτει πως το θύμα με συνεπιβάτη δεύτερο 17χρονο, κατευθυνόταν από την Γερμασόγεια προς την Μουτταγιάκα, ενώ μπροστά από την μοτοσικλέτα των νεαρών, σε απόσταση περίπου δεκαπέντε μέτρων, προπορευόταν άλλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο νεαροί. Επίσης, μπροστά από την δεύτερη μοτοσικλέτα, προπορευόταν τρίτη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν άλλοι δύο νεαροί, ενώ και οι έξι επιβαίνοντες των μοτοσικλετιστών ήταν φίλοι και επέστρεφαν στις οικίες τους μετά από νυχτερινή τους έξοδο.

Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται αναφορά σε «άγνωστη οδηγό, η οποία οδηγούσε αγνώστων στοιχείων σαλούν όχημα», η οποία προσπέρασε τις δύο από τις τρεις μοτοσικλέτες και εισήλθε εν μέρει στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα οδηγός που ερχόταν εξ αντιθέτου να χάσει τον έλεγχο και στη συνέχεια να χτυπήσει με την μοτοσικλέτα του θύματος.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως «το άγνωστο όχημα ήταν σαλούν convertible, ανοιχτού χρώματος, μάρκας Audi», ενώ προς αναζήτηση του, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον του θανατικού ανακριτή, «εξασφαλίστηκαν κάμερες υποστατικού και οικιών, έγιναν ανακρίσεις και επιθεωρήσεις οχημάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται αναφορά στην περιγραφή μάρτυρα, σε σχέση με την πορεία του αγνώστου οχήματος, αλλά και του οδηγού του οχήματος που χτύπησε με την μοτοσικλέτα του θύματος, στην κατάθεση του οποίου αναφέρεται ο θανατικός ανακριτής, σε σχέση με την περιγραφή που έδωσε ως προς τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου.

Στην βάση των όσων κατατέθηκαν ενώπιον του, ήταν η κατάληξη του θανατικού ανακριτή πως υπάρχει «υπάρχει υπόνοια για εμπλοκή τρίτων προσώπων», ωστόσο άγνωστο εάν μετά το πόρισμα ακολούθησε νέος κύκλος ερευνών.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών