Έλληνας έσπασε την ασφάλεια του Σολτς και τον αγκάλιασε-Ήθελε να παίξει μουσική μαζί του

Οι Αρχές Ασφαλείας της Γερμανίας διεξάγουν εντατικές έρευνες μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, όταν 48χρονος Έλληνας που ζει στην πόλη Χανάου, παρεισέφρησε στην αυτοκινητοπομπή του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο 48χρονος κατάφερε χωρίς πρόβλημα να φτάσει ακριβώς πίσω από την αυτοκινητοπομπή μέχρι το σημείο του αεροδρομίου, όπου το αεροσκάφος θα παραλάμβανε τον Καγκελάριο και τον Υπουργό Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, για να τους μεταφέρει στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, ο 48χρονος σταμάτησε μαζί με την αυτοκινητοπομπή μπροστά από το κυβερνητικό αεροσκάφος, κατευθύνθηκε προς τον Καγκελάριο, τον οποίο αγκάλιασε, λέγοντάς του ότι θέλει «να παίξει λίγη μουσική» μαζί του, προτού οι άνδρες Ασφαλείας από την Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (BKA) τον απομακρύνουν, ενώ αργότερα συνελήφθη από την Αστυνομία.

Το περιοδικό Spiegel σημειώνει ότι το περιστατικό εγείρει πολλά ερωτήματα για το πώς κατάφερε ο 48χρονος με το όχημά του να παρεισφρήσει στην αυτοκινητοπομπή και μάλιστα δεν τον σταμάτησαν ούτε όταν εισήλθε στην περιοχή ασφαλείας του αεροδρομίου. Επίσης εξετάζεται γιατί η Αστυνομία δεν συνέλαβε αμέσως τον άνδρα μόλις πλησίασε τον Καγκελάριο, αντιθέτως επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και κατόπιν συνελήφθη, χωρίς να φέρει καμία αντίσταση.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, συμβαίνει υπάλληλοι του αεροδρομίου που βρίσκονται στην πίστα να χαιρετούν δια χειραψίας τον Καγκελάριο, για αυτό οι άνθρωποι της Ασφάλειας εκ των υστέρων αντελήφθησαν ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να βρίσκεται εκεί.

Το κίνητρο του 48χρονου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο πληροφορίες του Spiegel αναφέρουν ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας θεωρούν σοβαρό το περιστατικό, καθώς, όπως σημειώνουν, ακόμα και αν δεν συνέβη κάτι, πρέπει να εξακριβωθεί ποιος έκανε το λάθος.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό και τόνισε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Σε βάρος του 48χρονου, στο αυτοκίνητο του οποίου δεν εντοπίστηκαν όπλα ή άλλα ύποπτα αντικείμενα, ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Πάντως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, δήλωσε ότι ο Καγκελάριος δεν αισθάνθηκε ότι απειλείται και ναι μεν το περιστατικό τον αιφνιδίασε, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο πλευρό της Αρμενίας για βοήθεια στους εκτοπισμένους δηλώνει η ΕΕ
Στην ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος δελφινιών στον Αμαζόνιο
Ο Ντ. Τραμπ κέρδισε ένα δις δολάρια παρουσιάζοντας ψευδή οικονομικά στοιχεία σε τράπεζες
Η Μπρατισλάβα κατηγορεί τη Μόσχα για ανάμιξη στις εκλογές
Προθεσμία δύο εβδομάδων για τον σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε ο νικητής των εκλογών στη Σλοβακία
Διαψεύδει την Πρίστινα το Βελιγράδι-Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο εισβολής στο Κόσοβο
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την τραγωδία με τη φωτιά στη γαμήλια δεξίωση
Ζ. Μπορέλ: Να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία
Πώς έδρασαν οι βομβιστές στην Τουρκία-Η διαδρομή από την Καισάρεια στην Άγκυρα
Επτά νεκροί μετά από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στο Μεξικό-Ανάμεσα στα θύματα και ένα παιδί