Η πολιτική επιστρέφει

Η θριαμβευτική εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί γεγονός και συνάμα είναι ιστορική. Πέρα από την έκτασή της, εξέπεμψε το πιο ισχυρό, το πιο ριζοσπαστικό, το πιο αισιόδοξο και εκκωφαντικό πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ότι οι Ελλαδίτες πολίτες ωρίμασαν, ότι όχι μόνο απαιτούν την αλήθεια, αλλά την ακούν, την αξιολογούν και εκλογικά την επιδοκιμάζουν.

Γιατί απλά δοκίμασαν και έπαθαν, πειραματίστηκαν με την εικόνα, τα αβασάνιστα εύκολα λόγια και την επικοινωνιακή αντίδραση.

Συνέκριναν την Ελλάδα της διακυβέρνησης του Τσίπρα, της θυματοποίησης μιας χώρας και ενός ολόκληρου λαού, που για χρόνια ηταν εγκλωβισμένος στον λαϊκισμό και στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Στην προχειρολογία ενός συνονθυλεύματος αριστεριζουσών πολιτικών δυνάμεων που εξέπεμπαν τοξικότητα, χωρίς να είχαν τη δυνατότητα, αλλά και την ικανότητα να διαχειριστούν το παρόν, πόσο δε να μιλήσουν για το μέλλον της χώρας και του έθνους.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, που άξαφνα, για σκοπούς ψηφοθηρικούς και μόνον, προσέβαλε την πολιτική του ιστορία και τις πολιτικές του αναφορές, καλώντας προεκλογικά τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να τον ψηφίσουν. Λησμονώντας ότι όσο η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στο Κοινοβούλιο την αναθεμάτιζαν, για να συντηρούν το αγωνιστικό τους φρόνημα.

Κραυγαλέες αντιφάσεις, μυωπικές πολιτικές, που αυτοακυρώνουν την ίδια την πολιτική τους υπόσταση και θρυμματίζουν την πολιτική τους αξιοπιστία.

Συνέκριναν την Ελλάδα της Διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ελλάδας της Εξωστρέφειας, του σταθερού εταίρου της ευρωπαϊκής οικογένειας και του αξιόπιστου συμμάχου των Η.Π.Α.. Την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, της μείωσης των φόρων και των πλεονασματικών προϋπολογισμών, που δίνουν τη δυνατότητα της στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Της Ελλάδας, που έθεσε τις βάσεις, για να μετατραπεί σε ένα πραγματικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Κατά την προσωπική μου άποψη, οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα ότι η πολιτική επιστρέφει. Επαναπροσδιορίζεται ως έννοια η πολιτική ξανά, πάνω σε υγιείς βάσεις, καθότι οι πολίτες έχουν βιώσει πολιτικές που άλλαξαν την καθημερινότητά τους, που ανύψωσαν τη χώρα και την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη, με ηγέτη που τιμά τον πολιτικό του λόγο και εφαρμόζει εκείνα που υποσχέθηκε και πιστεύει.

Η εντυπωσιακή νίκη του αδελφού κόμματος της Ν.Δ αποτελεί ένα πολιτικό σπασμό, που είχε ανάγκη η χώρα, για να ξεφύγει απ’ όσα την κρατούσαν πεισματικά στάσιμη.

Μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι στις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου, η Ελλάδα θα έχει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς εδώ στην Κύπρο επιζητούμε μια ισχυρή και πολιτικά σταθερή Ελλάδα και μέσα από την άριστη συνεργασία και κοινή δράση, να διασφαλίσουμε τους εθνικούς μας στόχους και επιδιώξεις.

*ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗ.ΣΥ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δειτε Επισης

Τα πέντε ισχυρά μέτωπα των Εισαγγελέων
Τι έχουμε και ποια Ευρώπη θέλουμε
Έστω και τώρα βοηθήστε τη μάνα να ησυχάσει και τον Θανάση να αναπαυθεί...
Δικαίωμα Κρατουμένων στην επανένταξη
Η Ποινική και Πειθαρχική ευθύνη των μελών της Αστυνομίας/Εθνικής φρουράς στην υπόθεση του Θανάση Νικολάου
Η Δικαίωση άργησε μια ολόκληρη ζωή...
Επιλογή για το μέλλον της Ευρώπης
Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο