H τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος αφιερωμένη στην ψυχική υγεία

Ο Μάιος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αφιερώνουν την τελευταία αγωνιστική του Κυπριακού πρωταθλήματος στην ψυχική υγεία στον αθλητισμό. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο με ειδικά σχεδιασμένο πανό και φανέλες με το σλόγκαν: I am not a Robot, I am super human, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της ψυχικής υγείας. Οι πρωταγωνιστές των γηπέδων, τα αγαπημένα πρόσωπα των φιλάθλων δεν είναι μηχανές, ούτε υπεράνθρωποι. Καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έντονα προγράμματα προπόνησης, βιώνουν πίεση, ένταση και είναι το ίδιο επιρρεπείς σε θέματα ψυχικής υγείας όπως οι γύρω τους.

MESA

Σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια φήμη, όπως είναι ο Michael Phelps, Serena Williams, Νaomi Osaka, Simone Biles, αλλά και οι Έλληνες αθλητές όπως ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Τάσος Μπακασέτας, ο Νίκος Κακλαμανάκης και άλλοι μίλησαν ανοικτά για το ψυχικό αδιέξοδο που βρέθηκαν και άνοιξαν το δρόμο ώστε να καταρριφθεί το στερεότυπο που θέλει τους αθλητές να είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι.

Οι παθήσεις της ψυχικής υγείας είναι υπαρκτό μέρος του αθλητισμού και της κοινωνίας μας και έφτασε η ώρα να δοθεί τέλος στο κοινωνικό στίγμα που τις περιβάλλει. Ευαισθητοποίηση, αποδοχή, παραδοχή, ώστε ο κάθε αθλητής, προπονητής, ο κάθε άνθρωπος να μοιραστεί την ιστορία του και λάβει τη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεται.

Η καμπάνια υλοποιείται στο πλαίσιο του Πλάνου Δράσης για την ενημέρωση γύρω από το θέμα της ψυχικής υγείας στον αθλητισμό, που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση του 1ου συνεδρίου για την ψυχική υγεία στον αθλητισμό με συνδιοργανωτές τον ΚΟΑ, την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τη GDA Sports.

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφανιαία νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!