Τουλάχιστον 16 νεκροί σε μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στο Καμερούν

Δεκαπέντε άνθρωποι που συνόδευαν τη σορό συγγενή που μεταφερόταν για την κηδεία του σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή στο Καμερούν όταν συγκρούστηκε το μίνιμπας στο οποίο επέβαιναν με φορτηγό, ο οδηγός του οποίου επίσης έχασε τη ζωή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Στους δρόμους της πελώριας χώρας της κεντρικής Αφρικής γίνονται συχνά πολύνεκρα δυστυχήματα, στα οποία εμπλέκονται όχι σπάνια λεωφορεία, ειδικά στην εθνική οδό 3 (RN3), που συνδέει την πρωτεύουσα Γιαουντέ με την οικονομική πρωτεύουσα Ντουαλά· αυτή ακριβώς μετατράπηκε σε θέατρο της νέας τραγωδίας.

«Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα», εκ των οποίων «15 επέβαιναν στο μικρό λεωφορείο» κι ο δέκατος έκτος ήταν ο οδηγός του φορτηγού, ενώ άλλοι τρεις επιβάτες του λεωφορείου «τραυματίστηκαν» αλλά επέζησαν, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CRTV ο Ζαν Ερνέστ Μασένα Νγκάλε Μπιμπεχέ, ο υπουργός Μεταφορών.

Εκφράστηκε στον τόπο του δυστυχήματος, στην Εντεά, βιομηχανική πόλη 80 χιλιόμετρα ανατολικά από την Ντουαλά.

«Το μικρό λεωφορείο μετέφερε μια σορό», πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας πως δεν ήταν ακόμα σε θέση να εξηγήσει την αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο οχημάτων.

Το CRTV διευκρίνισε πως οι επιβάτες ήταν συγγενείς και φίλοι θανόντα που επρόκειτο να ενταφιαστεί.

Το οδόστρωμα της RN3 είναι σε κακή κατάσταση, γεμάτο λακκούβες, μολαταύτα πολλά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων παραφορτωμένων λεωφορείων, αναπτύσσουν ταχύτητα και κάνουν ενίοτε επικίνδυνες προσπεράσεις.

Η νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε 16 ημέρες μετά τον θάνατο 15 επιβατών λεωφορείου που βγήκε από τον δρόμο στο ανατολικό τμήμα της χώρας κι έκανε δυο βαρελάκια. Στο δυστύχημα αυτό τραυματίστηκαν άλλοι 68 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν