Με εσωτερικό δανεισμό χρηματοδοτείται ο κατοχικός στρατός

Η τρικομματική «κυβέρνηση» προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα. 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ντεβρίμ Μπαρτσίν ανακοίνωσε ότι την τελευταία περίοδο η Τουρκία δεν παρέχει οικονομική βοήθεια για τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «υπουργείο οικονομικών» πραγματοποίησε διαγωνισμό δανεισμού για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (TL). 

«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία δανείζονται τώρα 2 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 4,88% και 6 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ με επιτόκιο 3,26% για να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες των 500 εκατομμυρίων TL, το οποίο καλύπτεται από τα τοπικά έσοδα λόγω της άφιξης μηδενικών κονδυλίων από την Τουρκία για στρατιωτικές δαπάνες», σημείωσε ο κ. Μπαρτσίν. 

Σύμφωνα με τον Τ/κ «νομοθέτη» με τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν «να κατασκευαστούν νέα σχολεία και νοσοκομεία» στα κατεχόμενα.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»