Με εσωτερικό δανεισμό χρηματοδοτείται ο κατοχικός στρατός

Η τρικομματική «κυβέρνηση» προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα. 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ντεβρίμ Μπαρτσίν ανακοίνωσε ότι την τελευταία περίοδο η Τουρκία δεν παρέχει οικονομική βοήθεια για τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «υπουργείο οικονομικών» πραγματοποίησε διαγωνισμό δανεισμού για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (TL). 

«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία δανείζονται τώρα 2 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 4,88% και 6 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ με επιτόκιο 3,26% για να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες των 500 εκατομμυρίων TL, το οποίο καλύπτεται από τα τοπικά έσοδα λόγω της άφιξης μηδενικών κονδυλίων από την Τουρκία για στρατιωτικές δαπάνες», σημείωσε ο κ. Μπαρτσίν. 

Σύμφωνα με τον Τ/κ «νομοθέτη» με τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν «να κατασκευαστούν νέα σχολεία και νοσοκομεία» στα κατεχόμενα.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Ευχαριστίες Αμπάς για αλληλεγγύη Κύπρου στη συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μ. Σολομωνίδης: Οι πόρτες της ΕΔΕΚ είναι ανοικτές για όλους
Την προσφορά του Πέτρου Μολυβιάτη στο Κυπριακό τονίζει ο ΠτΔ εκφράζοντας συλλυπητήρια
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν-«Η μαμά πατρίδα Τουρκία δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
«Περάσαμε παρόμοια εμπειρία»-Συναντήθηκε με τις οικογένειες ομήρων στο Ισραήλ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Βλέπει οικογένειες ομήρων της 7ης Οκτωβρίου ο ΠτΔ στην Ιερουσαλήμ-Το απόγευμα η συνάντηση με Νετανιάχου
Ενόχληση Αθήνας για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-«Αρνητική εξέλιξη η δημιουργία τετελεσμένων»