Αξιωματούχος του ΣτΕ συγχαίρει τη Βουλή για την απαγόρευση των ψευδοθεραπειών μεταστροφής

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), Aoife Nolan, συνεχάρη την Βουλή των  Αντιπροσώπων για την ψήφιση της πλήρους απαγόρευσης κάθε είδους θεραπειών μεταστροφής.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση από τη Βουλή, ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης,  επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) απηύθυνε ερώτηση στην Aoife Nolan, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων (ΕΕΚΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ύστερα από ομιλία της στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης στη Ρίγα.

Αρχικά, αναφέρθηκε στη ψήφιση χθες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πλήρους απαγόρευσης κάθε είδους θεραπειών μεταστροφής, ως ένα σημαντικό βήμα στην προαγωγή και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Εν συνεχεία, ρώτησε την Πρόεδρο της ΕΕΚΔ  Aoife Nolan, ως αρμόδιο φορέα για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ για την επιτευχθείσα πρόοδο των κρατών μελών του Οργανισμού στο εν λόγω ζήτημα.

Η κ. Nolan συνεχάρη την Βουλή των Αντιπροσώπων για τη σημαντική αυτή τροποποίηση της νομοθεσίας και υπογράμμισε τη σημασία ποινικοποίησης, σε διεθνές επίπεδο, όσων πρακτικών προσβάλλουν το ανθρώπινο δικαίωμα στη σωματική και σεξουαλική αυτοδιάθεση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού-Στους 34 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Σκωτσέζικο ντους οι τιμές στα προϊόντα-Αυξήσεις εν αναμονή μειώσεων
Ο άθλος του Save Madagascar από τους δύο Κύπριους-Θέλουν να σώσουν παιδιά που θυσιάζονται
Οι ανησυχίες προσφύγων στα χέρια ΠτΔ-«Δημιουργήθηκαν διαφόρων ειδών και ταχυτήτων πρόσφυγες»
Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους