Παράπονα ότι η ΕΕ δεν τήρησε την υπόσχεσή της μετά το σχέδιο Ανάν κάνει ο Κιλιτσντάρογλου

Θα μετατρέψει στην πιο ισχυρή λεκάνη ολόκληρη την Μεσόγειο στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, δήλωσε ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε την υπόσχεσή της μετά το Σχέδιο Ανάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε συνέντευξή του στην BaBaLa TV, όπου ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε επισης ότι το ουσιαστικό τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας με την ΕΕ δεν είναι το καθεστώς της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά οι κανόνες της Τουρκίας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ερωτηθείς για την υπόσχεσή του ότι θα καταργήσει τη βίζα για την Ευρώπη μέσα σε τρεις μήνες και κατά πόσον αυτό θα σημαίνει αναγνώριση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», ο κ. Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα και ανέφερε ότι αυτό αφορά τους νόμους στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που είναι ευαίσθητο για την Τουρκία.

«Το ζήτημα κατάργησης της βίζας είναι μια απόφαση που θα λάβουν αυτοί (η ΕΕ), όχι εμείς. Οι άνθρωποί μας είναι ένα έθνος το οποίο δικαιούται πρώτης τάξης δημοκρατία, όχι τρίτης τάξης δημοκρατία. Είτε θα δώσουν την βίζα είτε δεν θα την δώσουν. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαν να την δώσουν. Τι θα γίνει αν δεν την δώσουν; Όποτε πάω σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους υπενθυμίζω ότι δεν άρχισε απευθείας εμπόριο με τον τουρκικό τομέα κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν, λέγοντας ότι δεν τήρησαν αυτή την υπόσχεσή τους».  

«Τηρήσαμε όλα τα πρότυπα της ΕΕ και δεν μας δέχτηκαν; Δεν με νοιάζει καθόλου. Η Τουρκία υποχρεούται να είναι κυρίαρχος, η πιο ισχυρή χώρα αυτής της περιοχής. Θα μετατρέψουμε όλη την Μεσόγειο στην πιο ισχυρή δυναμική λεκάνη, θα το δείτε αυτό», σημείωσε.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξελέγησαν τα τρία μέλη στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κρήτου Τέρρα
Α. Δημητρίου: Βάζουμε τα θεμέλια για τον ισχυρό ΔΗΣΥ του αύριο
Υπ. Ενέργειας: Πρώτο σημαντικό ορόσημο το ενεργειακό εργαστήρι
Οι θεσμικές συγκρούσεις, η έκπτωση στην αξιοπιστία και η ανάγκη για αλλαγές
«Συνεχής ο αγώνας για επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο»
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή
Έστησαν κάλπες στην Κρήτου Τέρρα μετά τις παραιτήσεις-Πέντε οι υποψήφιοι
Προανήγγειλε μόνιμες λύσεις για εκποιήσεις, εξέφρασε άγνοια για πρωτοβουλία κομμάτων για αλλαγές ο ΠτΔ
Έρχεται οδικός χάρτης για τα ενεργειακά-Κρίσιμο τετ α τετ με εταιρείες
Τα νέα δεδομένα που φέρνουν οι σχεδιασμοί για το ΦΑ-Η κρίσιμη συνάντηση και οι παίκτες