Παράπονα ότι η ΕΕ δεν τήρησε την υπόσχεσή της μετά το σχέδιο Ανάν κάνει ο Κιλιτσντάρογλου

Θα μετατρέψει στην πιο ισχυρή λεκάνη ολόκληρη την Μεσόγειο στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος, δήλωσε ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε την υπόσχεσή της μετά το Σχέδιο Ανάν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε συνέντευξή του στην BaBaLa TV, όπου ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε επισης ότι το ουσιαστικό τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας με την ΕΕ δεν είναι το καθεστώς της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά οι κανόνες της Τουρκίας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ερωτηθείς για την υπόσχεσή του ότι θα καταργήσει τη βίζα για την Ευρώπη μέσα σε τρεις μήνες και κατά πόσον αυτό θα σημαίνει αναγνώριση της «ελληνοκυπριακής διοίκησης», ο κ. Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα και ανέφερε ότι αυτό αφορά τους νόμους στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που είναι ευαίσθητο για την Τουρκία.

«Το ζήτημα κατάργησης της βίζας είναι μια απόφαση που θα λάβουν αυτοί (η ΕΕ), όχι εμείς. Οι άνθρωποί μας είναι ένα έθνος το οποίο δικαιούται πρώτης τάξης δημοκρατία, όχι τρίτης τάξης δημοκρατία. Είτε θα δώσουν την βίζα είτε δεν θα την δώσουν. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαν να την δώσουν. Τι θα γίνει αν δεν την δώσουν; Όποτε πάω σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, τους υπενθυμίζω ότι δεν άρχισε απευθείας εμπόριο με τον τουρκικό τομέα κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν, λέγοντας ότι δεν τήρησαν αυτή την υπόσχεσή τους».  

«Τηρήσαμε όλα τα πρότυπα της ΕΕ και δεν μας δέχτηκαν; Δεν με νοιάζει καθόλου. Η Τουρκία υποχρεούται να είναι κυρίαρχος, η πιο ισχυρή χώρα αυτής της περιοχής. Θα μετατρέψουμε όλη την Μεσόγειο στην πιο ισχυρή δυναμική λεκάνη, θα το δείτε αυτό», σημείωσε.   

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας