Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Θεμιστοκλέους-«Χρησιμοποίησα τη δική της ατάκα»

Κι άλλο λάδι στη φωτιά έριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Αντιδρώντας στον σάλο που ξέσπασε μετά το νέο σεξιστικό του σχόλιο, το οποίο στοχοποιούσε τη βουλεύτρια των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε πως απλώς σήκωσε το γάντι και δεν είναι αυτός που αναφέρθηκε πρώτος στους «τρεις μαύρους» αλλά η συνάδελφός του, για να «εμφανιστεί ότι τάχα δέχεται απειλές». Υποστήριξε πως είναι υπόλογος μόνο σε όσους τον ψήφισαν και ασπάζονται την ιδεολογία του, ενώ εξέφρασε και παράπονο επειδή κανένας, όπως υποστήριξε, δεν ενδιαφέρεται για την άποψή του.

Στη νέα του ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως τα πράγματα είναι απλά. «Την φράση ‘έλαβα μηνύματα ότι θα μου στείλουν τρεις μαύρους’, δεν είμαι εγώ που την έβαλα στην πολιτική ζωή, αλλά η κυρία Ατταλίδου από μόνη της και χωρίς να την πιέσει κανένας, για να εμφανιστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι τάχα για τις πολιτικές απόψεις της, δέχεται απειλές», έγραψε.

«Απόδειξη και μάλιστα τρανή, για τους ψευδείς ισχυρισμούς της», πρόσθεσε, «είναι ότι όταν ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τις απειλές εναντίον της, αυτή απάντησε ότι "δεν εμπιστεύεται το κράτος δικαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας"».

Ο βουλευτής Λεμεσού ανέφερε, ακολούθως, πως «εγώ, απλά σήμερα σήκωσα το γάντι που πέταξε η ίδια η κυρία Ατταλίδου και χρησιμοποίησα την δική της ατάκα με ειρωνικό τρόπο για να καυτηριάσω την ανάρτησή της για τους τάχα πολλούς αιώνες καταπίεσης και δήθεν βασανιστηρίων των ΛΟΑΤΙΚ κι ότι από σήμερα, μετά την ψεσινή ψήφιση του σχετικού νόμου, ότι επιτέλους τελείωσαν και η καταπίεση και τα βασανιστήρια».

«Κυρία Ατταλίδου, πολιτική δίωξη δεν είναι να ισχυρίζεσαι και να χρησιμοποιείς ανέξοδες ατάκες για δήθεν απειλές. Πολιτική δίωξη είναι να χρησιμοποιείς ατάκες άλλων που ανευθύνως ρίχνουν στην πολιτική ζωή και να ξεσηκώνεται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ και χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί για την αλήθεια και την άποψη σου, να στρέφονται εναντίον σου, διότι σθεναρά μόνος σου κόντρα σε όλους υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου», ισχυρίστηκε περαιτέρω.

Καταληκτικά έστειλε, όπως είπε, μήνυμα προς όλους ότι: «Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι πολιτικά υπόλογος μόνο σε όλους όσοι τον ψήφισαν και όλους όσοι ασπάζονται τις ίδιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις μαζί του».

Η νέα ανάρτηση του βουλευτή έγινε λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε από τη Βουλή ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες από την Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν της καταγγελίας που έκανε εναντίον του η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων. Σημειώνεται ότι επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής έστειλε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήρης Δημητρόυ, ο οποίος ζητά την απομάκρυνση του κ. Θεμιστοκλέους από την εν λόγω Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Δειτε Επισης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
Επεσήμαναν στον Πρόεδρο τη διαφαινόμενη επικέντρωση στα ΜΟΕ οι Οικολόγοι-Έθεσαν και θέμα Μακαρίου
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Ενημέρωσε τον Κόστα για τις επαφές Ολγκίν ο Πρόεδρος-Υπογράμμισε τη σημασία της ενεργότερης εμπλοκής ΕΕ
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
Ανησυχίες για ένταξη στη ζώνη Schengen έχει το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο-Έστειλαν επιστολή στην ΕΕ
«Ύποπτο» δέμα στις Βρυξέλλες έθεσε σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή