«Αν ερχόταν η Interpol δεν θα έμενε ‘υπουργός’ στα κατεχόμενα»

Η πολιτική «των δύο ίσων κυρίαρχων κρατών» είναι για να συγκαλύψει την ύπαρξη διαφθοράς στα κατεχόμενα, δήλωσε ο ΓΓ της Αριστερής Κίνησης στα κατεχόμενα, Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, λέγοντας πως αν η Interpol έρθει στο ψευδοκράτος, δεν θα μείνουν «υπουργοί».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή εφημερίδα "Οζγκιούρ", ως υποψήφιος ανεξάρτητος «βουλευτής», ο κ. Κορκμαζχάν δήλωσε ότι ο «υπουργός μεταφορών», Ερχάν Αρικλί, είναι γνωστό και από τον Τύπο ότι καταζητείται από την Interpol. «Γιατί τον αναζητά; Αυτό αναρωτιέμαι ως πολίτης. Ο λαός μας θα πρέπει επίσης να είναι περίεργος. Ο Αρικλί είναι υπουργός αυτή τη στιγμή. Γιατί σας αναζητά η Interpol, γιατί δεν μπορείτε να πάτε σε μια άλλη χώρα εκτός της Τουρκίας;», διερωτήθηκε ο Κορκμαζχάν απευθυνόμενος στον Αρικλί.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν καταγγελίες και κατά του «υπουργού εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν, ο κ . Κορκμαζχάν είπε: «Καταγράφηκε στις εκθέσεις του διαμεσολαβητή. Υπάρχουν ισχυρισμοί σχετικά με αυτό. Δεν λέω ότι τα πήρε, λέω ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι δωροδοκήθηκε. Έχει λογοδοτήσει γι' αυτό»;

Αναφορικά με το «σκάνδαλο για το τζετ» κατά την περίοδο της πανδημίας, στο οποίο εμπλέκεται το όνομα του «πρωθυπουργού», Ουστέλ, ο κ. Κορκμαζχάν, ανέφερε: «Τι συνέβη με την έκθεση για το τζετ και τον Ουνάλ Ουστέλ; Δικάστηκε ο Ουνάλ Ουστέλ; Δεν δικάστηκε. Εκλέχθηκε ο Ουνάλ Ουστέλ; Είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός; Όχι, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός είναι ο Φαΐζ Σουτζούογλου. Τι κρίμα που σε αυτή τη χώρα πέφτει σε μας το βάρος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Σουτσούογλου. Σας έχουν διορίσει εκεί. Ποιος σας διόρισε; Η κυβέρνηση στην Τουρκία που έχει συνηθίσει στη διαφθορά σας διόρισε εδώ».

Μίλησε και για την υπόθεση κατά του «προέδρου της βουλής», Ζορλού Τορέ, στο δικαστήριο του Bakırköy (Κωνσταντινούπολη), και έθεσε το ερώτημα  πού βρίσκεται ο πρώην «πρωθυπουργός» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν. Υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν κατηγορίες για δωροδοκία εναντίον του, είπε ότι ο Οζγκιουργκιούν γυρίζει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.

Αναφορικά με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο κ. Κορκμαζχάν δήλωσε ότι ο Τατάρ καταζητείτο από την Υπηρεσία Σοβαρής Απάτης του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι το 2015 και υπήρχε ένταλμα σύλληψής του. «Δεν το λέω εγώ αυτό, αυτό είναι τεκμηριωμένο και αποτυπώνεται στον Τύπο. Γι' αυτό, κύριε Τατάρ, σας ρωτώ: γιατί καταζητηθήκατε; Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να το εξηγήσει αυτό στην κοινωνία του;» αναρωτήθηκε ο Κορκμαζχάν, και ανέφερε ότι η πολιτική των «δύο ίσων κυρίαρχων κρατών» είναι για να συγκαλύψει όλες αυτές τις κατηγορίες.

Σημειώνοντας, ότι πολλές περιπτώσεις διαφθοράς έχουν λάβει χώρα παίζοντας με τα θρησκευτικά και εθνικά αισθήματα της κοινωνίας, είπε:  «Αν υπάρξει μια ομοσπονδιακή Κύπρος, αν γίνουμε μέρος του διεθνούς δικαίου, αυτή η βρώμικη τάξη θα στεγνώσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουν μια ομοσπονδιακή λύση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένεται σύντομα η κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα
Ρυθμίζουν με νόμο τους συνεργάτες των αξιωματούχων-«Κουγκρί να μεν μας μείνουν αγγονίν»
Πρόεδρος: Η Κύπρος να αποτελέσει έναν διεθνή, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προορισμό
Στην Κύπρο ο INTOSAI για το μπλόκο ερευνών Εισαγγελίας σε Ελεγκτή-Έλαβε εξηγήσεις, ετοιμάζει έκθεση
Σ. Στεφανου: Πολύ σημαντική η επένδυση σε έρευνα και καινοτομία
Eπίσκεψη εργασίας Κόμπου σε Σαουδική Αραβία
Ν. Χριστοδουλίδης για την επίθεση στην 25χρονη: Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά του εθνικισμού
Έτοιμος για συνάντηση ακόμα και αύριο ο Χριστοδουλίδης, παραμένει άκαμπτος και αδιάλλακτος ο Τατάρ
Ευρωπαϊκό υπηρεσιακό σεμινάριο στη Βουλή για οικονομική διακυβέρνηση ΕΕ
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντική συνεισφορά του τομέα της εκπαίδευσης στο ΑΕΠ