Πτήσεις προς την Κερασούντα από το παράνομο αεροδρόμιο ανακοίνωσε η εταιρεία του εγγονού Ντενκτάς

Απευθείας πτήση από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην Κερασούντα/Ορντού της Τουρκίας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, Fly Kıbrıs, που ιδρύθηκε πρόσφατα στα κατεχόμενα. Μεταξύ των ιδιοκτητών της βρίσκεται ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς και γιος του Σερντάρ Ντενκτάς, Ραούφ.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, συνιδιοκτήτες είναι οι Μεχμέτ Νταλμάν Γιουτζέλ και Νουσρέτ Πολάτ. Η ανακοίνωση της έναρξης απευθείας δρομολογίων έγινε από τους ιδιοκτήτες στον εμπορικό επιμελητήριο του Ορντού, στην παρουσίια και του προέδρου του βιομηχανικού επιμελητηρίου αλλά και του Δημάρχου της πόλης.

Ο εγγονός Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτόν τον προορισμό κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το όλο εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Θα φέρουμε τουρίστες και τον πολιτισμό μας σε αυτή την περιοχή, ενώ κι από εδώ θα μεταφέρουμε στην «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, «τους ανθρώπους, τους συμπατριώτες μας. Πραγματοποιούμε μια προσπάθεια να αγκαλιαστεί η κυπριακή κουλτούρα, η πολιτισμική συνένωση», ανέφερε.

Η εν λόγω ιδιωτική αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενά άρχισε τον περασμένο Απρίλιο δρομολόγια από και προς την Τουρκία, κάτι που παρουσιάστηκε ως μια προσπάθεια μείωσης των τιμών των εισιτηρίων, που αυξήθηκαν κατά πολύ, ειδικά από και προς μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Σημειώνεται ότι στα κατεχόμενα μένουν πολλοί Τούρκοι από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας εξού και υπάρχει «Σύλλογος Μαυροθαλασιτών».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σήμερα σε δηλώσεις του "υπουργού μεταφορών", Ερχάν Αρικλί, πως το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στις 15 Ιουνίου, και τα εγκαίνια μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά τις αναπληρωματικές «εκλογές» της 25ης Ιουνίου από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο.

Λέγοντας ότι έχουν επιλυθεί κάποια τεχνικά προβλήματα στο νέο τερματικό, ο κ. Αρικλί ανέφερε ότι υπάρχει κάποιο χρέος προς την Taş Yapı, τη διαχειρίστρια εταιρεία του "αεροδρομίου". Πρόσθεσε ότι γι' αυτό θα υπογραφτεί ένα νέο "πρωτόκολλο" μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Αδιανόητη η ομαλοποίηση ελληνοτουρκικών σχέσεων χωρίς την Κύπρο
Έσβησε ο 73χρονος Χριστόφορος ενώ βρισκόταν σε πισίνα έπαυλης-Είχε πάει για διακοπές
Καταδίκασαν την μαύρη επέτειο της εισβολής τα κόμματα-«Πενήντα χρόνια θρήνου και προσφυγίας»
Πάνω από 250,000 ευρώ τα χρήματα που χάθηκαν μέσω Metamax-Ξεπέρασαν τις 100 οι καταγγελίες
Ψηφιακή οδύσσεια για το μπλακ άουτ, restart ακόμα και 15 φορές για να φύγει η μπλε οθόνη
«Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό»-Η αναφορά της Φον ντερ Λάιεν και το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 36χρονου που έσβησε στο θανατηφόρο στην Αγία Νάπα
Αδέλφια τσακώθηκαν και έβγαλαν μαχαίρια-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Παραλήρημα Ερντογάν και Τατάρ-Η επίθεση σε Μητσοτάκη, τα δύο κράτη και η «ειρηνευτική επιχείρηση»
Έστειλε επιστολή σε Βέμπερ και ηγέτες του ΕΛΚ για το Κυπριακό η Αννίτα-«Αποτύπωση του δράματος»