Εξετάζει τη συμπεριφορά Θεμιστοκλέους η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ακολουθήσει αυστηρά την ενδεδειγμένη διαδικασία, ως προνοείται από τον κώδικα και το πλαίσιο δεοντολογίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής. Η Επιτροπή είχε δεχθεί καταγγελία από τη βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου, με αφορμή τα σχόλια του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Λεμεσού, με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τις θεραπείες μεταστροφής και σχετική ανάρτηση της κας Ατταλίδου, προέβη σε ένα άκρως προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο κατά της βουλεύτριας, εξοργίζοντας κόμματα, οργανωμένους φορείς αλλά και την κοινωνία, που γίνεται για άλλη μία φορά μάρτυρας της απρεπούς συμπεριφοράς του εν λόγω βουλευτή.

θεμ1

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι κατήγγειλαν, μεταξύ άλλων, ότι «ο συγκεκριμένος Βουλευτής, προστίθεται, «συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΟΣΠ, Έφη Ξάνθου, τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Γιώργο Περδίκη. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό».

Σημειώνεται ότι επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Δημήτρης Δημητρίου, με την οποία ζητά την έναρξη διαδικασιών απομάκρυνσης του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, «συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που μόνο προσβάλλουν, το έργο της Επιτροπής και την ίδια τη Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

Προσβάλλουν την κοινωνία

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΗΚΟ το απόγευμα της Παρασκευής, καταδικάζοντας «ως ανάρμοστη και απρεπή τη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους εις βάρος της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου», στην οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του.

«Ο κύριος Θεμιστοκλέους με την απαράδεκτη ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιδεικνύει για ακόμη μια φορά αντιδεοντολογική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους του», τόνισε το κόμμα. «Τέτοιες συμπεριφορές, ιδιαίτερα όταν αυτές επαναλαμβάνονται χωρίς ίχνος μεταμέλειας, δεν αρμόζουν σε ένα εκλελεγμένο μέλος του κοινοβουλίου και προσβάλλουν την ίδια την κοινωνία και τον πολιτικό πολιτισμό», κατέληξε το ΔΗΚΟ.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης