Καλεί τον Βλαδίμηρο Τζωρτζιή να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία το ΥΠΑΜ

Υπάρχει πολύ καλή διάθεση και πρόθεση να βοηθηθεί ο Βλαδίμηρος Τζωρτζιής στο θέμα των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της αθλητικής του καριέρας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ το Υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας πως αυτό έγινε στο παρελθόν και με πολλούς Κύπριους αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως ο Παύλος Κοντίδης, ο Γιώργος Αχιλλέως, οι ποδοσφαιριστές Πιέρος Σωτηρίου και Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ Ανδρέας Στυλιανού είπε πως ο Βλαδίμηρος λαμβάνει αναστολές από το 2015, μια από τον Υπουργό Άμυνας και τις υπόλοιπες χρονιές από το Υπουργικό Συμβούλιο, και φέτος η πρόταση είναι όπως ο αθλητής προχωρήσει με την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Ο Τζωρτζιής, όπως είπε, είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, κάτι που εκκρεμεί τα τελευταία 7 χρόνια. Για αυτό το λόγο, από τη στιγμή που ο αθλητής διαμένει στην Κύπρο, το Τμήμα Στρατολογίας του Υπουργείου Άμυνας αποφάσισε να πάρει πρόταση στον Υπουργό για εκτέλεση φέτος των υποχρεώσεων του με την καλή διάθεση να του δοθούν όλες οι διευκολύνσεις που χρειάζεται ώστε να μην επηρεαστεί η καριέρα του.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε, από τη μια ο Βλαδίμηρος εκπληρώνει την υποχρέωση του έναντι του κράτους και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και από την άλλη απαλλάσσεται η καριέρα του από αυτό το «εμπόδιο» που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Ο κ. Στυλιανού τόνισε ξανά πως η καλή διάθεση από το Υπουργείο και την Εθνική Φρουρά να βοηθήσει τον αθλητή υπάρχει και αν χρειάζεται να απουσιάζει κάποιες μέρες στο εξωτερικό για τους αγώνες του, αυτό μπορεί να γίνεται καθώς ο ίδιος ο Τζωρτζιής ζει το υπόλοιπο διάστημα στην Κύπρο.

«Η πρόταση από το Τμήμα Στρατολογίας φέτος ήταν να καταταχθεί ο Τζωρτζιής και να τον βοηθήσουμε να κάνει και τις αθλητικές του υποχρεώσεις αλλά και παράλληλα και τη θητεία του», είπε ο κ. Στυλιανού σημειώνοντας πως ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας έχει δει την πρόταση αυτή και συμφωνεί, ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος πως είναι στη διάθεση του αθλητή και της οικογένειας του για να βοηθήσει.

Ο κ. Στυλιανού είπε πως το Υπουργείο αντιλαμβάνεται πως ο αθλητής έχει συμβόλαια με εταιρείες και μια σημαντική καριέρα στο εξωτερικό και είναι έτοιμο να βοηθήσει, σημειώνοντας πως το ίδιο έχει πράξει και με άλλους σπουδαίους αθλητές και πως δεν έχει καταστρέψει την καριέρα κανενός.

Δειτε Επισης

Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη