Δέσμευση Βουλής για ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας πολιτών για ψυχική υγεία

Η Βουλή δεσμεύεται για συνεχή έλεγχο των πολιτικών ψυχικής υγείας, προώθηση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων και ουσιαστική στήριξη του αγώνα των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας, δήλωσε ο Βουλευτής Άντρος Κυπριανού, ο οποίος προήδρευσε της Ολομέλειας και ανέγνωσε την προ ημερήσιας διάταξης αναφορά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας.

Η επιστημονική και ουσιαστική γνώση σχετικά με την ψυχική υγεία αποτελεί απαραίτητο θεμέλιο για τον περιορισμό της προκατάληψης και του στίγματος, την ευημερία του καθενός προσωπικά, την οικοδόμηση ψυχικά υγιών κοινοτήτων και την καθολική ευδαιμονία σε κάθε στάδιο της ζωής, ανέφερε.

Σημείωσε ότι «Ψυχικά Υγιείς Κοινότητες» είναι το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, μίας πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με εμπνευστή τη μη κυβερνητική οργάνωση Mental Health Europe.

Ανέφερε, επίσης, ότι στόχος της τέταρτης στη σειρά εβδομάδας ευαισθητοποίησης, οι εκδηλώσεις της οποίας ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 28 του μήνα, είναι η ουσιαστική ενημέρωση για την ψυχική υγεία και η καλλιέργεια ενσυναίσθησης σε κάθε κοινότητα: στο σχολείο, στον χώρο εργασίας, στο σπίτι.

«Στις μέρες μας η αξία της ψυχικής υγείας σε όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου αναγνωρίζεται, αλλά η ενσυναίσθηση και κατανόησή της δεν είναι πάντα ακριβής και ουσιώδης. Τόσο οι ψυχικά ασθενείς όσο και το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον εξακολουθούν να είναι αντιμέτωποι με το στίγμα και τις διακρίσεις, ενώ η αναζήτηση και λήψη βοήθειας και στήριξης παραμένει μία τεράστια πρόκληση», πρόσθεσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι ως Βουλή των Αντιπροσώπων, «δεσμευόμαστε για συνεχή έλεγχο των πολιτικών ψυχικής υγείας, προώθηση όλων των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων και ουσιαστική στήριξη του αγώνα των θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας: ο αγώνας τους είναι και δικός μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδίδουν υλικό παραπληροφόρησης στην Αστυνομία για το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
Θα τονίσει την ανάγκη αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό ενώπιον του Συμβουλίου ΕΕ ο Ιωάννου
Δωρεές δισ. ΤΛ από Τουρκία στο ψευδοκράτος προνοεί το «πρωτόκολλο 2023»
Ζητούν διευκρινίσεις για την ύλη από Μιχαηλίδου οι βουλευτές-«Το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί»
Ζητούν διευκρινίσεις για την ύλη από Μιχαηλίδου οι βουλευτές-«Το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί»
Τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης συζήτησε η Επιτροπή Νομικών
Τα είπαν για τη νομοθετική κάλυψη θεσμού ισότητας φύλων Πρόεδρος της Βουλής και νέα Επίτροπος
Περισσότεροι από ένας στους δέκα επηρεάζονται από τροφιμογενείς ασθένειες
Προσεχώς συνάντηση Παπαναστασίου και Επιτροπής Ανταγωνισμού για το e-καλάθι
Σοβαρότατα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κύπρο-Συζήτησαν νομικές ρυθμίσεις οι βουλευτές