Σε συναινετικό κλίμα η συζήτηση για τροποποιήσεις στη μεταρρύθμιση ΤΑ-Ψηφίζονται μέχρι το Ιούλιο

Ξεκίνησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, σε κλίμα συναίνεσης όπως διαφάνηκε, η κατ’ άρθρον συζήτηση των τροποποιητικών νομοσχεδίων που ουσιαστικά ρυθμίζουν τη διεξαγωγή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και άλλα ζητήματα όπως η αντιμισθία των αντιδημάρχων και η ημερομηνία έναρξης της ισχύος των διατάξεων που αφορούν στη σύσταση συμπλεγμάτων παροχής υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρία, πρόκειται ωστόσο συνολικά, όπως εξήγησε, για μια μεγάλη προσπάθεια η οποία και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, πριν δηλαδή το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Ο κ. Δαμιανού σημείωσε πως κατά τη σημερινή συζήτηση επικράτησε κλίμα συναντίληψης τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα πως θα διατηρηθεί μέχρι τέλους καθώς «δεν μας παίρνει», όπως είπε, «να μετακινήσουμε τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του γεγονότος ότι στις 9 Ιουνίου του 2024 θα έχουμε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας είπε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πλαίσιο συναίνεσης και σοβαρότητας, υποδεικνύοντας ότι όλες αυτές οι αλλαγές θα πρέπει άμεσα να ψηφιστούν και να οδηγηθούν στην Ολομέλεια.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τροπολογίες επί των νομοσχεδίων θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια και θα ψηφιστούν.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου εξήγησε πως τα εν λόγω τροποποιητικά νομοσχέδια ουσιαστικά αφορούν μικροαλλαγές και πως κατά τη σημερινή συζήτηση φάνηκε να υπάρχει ομοφωνία από όλες τις πλευρές.

«Σε κάποια ζητήματα έχουμε επιφυλαχθεί να τοποθετηθούμε είτε με τη μορφή τροπολογιών ενώπιον της Ολομέλειας είτε με τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το κλίμα είναι θετικό και ότι υπάρχει αποφασιστικότητα το θέμα να προχωρήσει έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη, όπως είπε, μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ