Σε συναινετικό κλίμα η συζήτηση για τροποποιήσεις στη μεταρρύθμιση ΤΑ-Ψηφίζονται μέχρι το Ιούλιο

Ξεκίνησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, σε κλίμα συναίνεσης όπως διαφάνηκε, η κατ’ άρθρον συζήτηση των τροποποιητικών νομοσχεδίων που ουσιαστικά ρυθμίζουν τη διεξαγωγή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και άλλα ζητήματα όπως η αντιμισθία των αντιδημάρχων και η ημερομηνία έναρξης της ισχύος των διατάξεων που αφορούν στη σύσταση συμπλεγμάτων παροχής υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρία, πρόκειται ωστόσο συνολικά, όπως εξήγησε, για μια μεγάλη προσπάθεια η οποία και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, πριν δηλαδή το κλείσιμο της Βουλής για τις θερινές διακοπές.

Ο κ. Δαμιανού σημείωσε πως κατά τη σημερινή συζήτηση επικράτησε κλίμα συναντίληψης τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα πως θα διατηρηθεί μέχρι τέλους καθώς «δεν μας παίρνει», όπως είπε, «να μετακινήσουμε τα χρονοδιαγράμματα δεδομένου του γεγονότος ότι στις 9 Ιουνίου του 2024 θα έχουμε εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές».

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας είπε ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πλαίσιο συναίνεσης και σοβαρότητας, υποδεικνύοντας ότι όλες αυτές οι αλλαγές θα πρέπει άμεσα να ψηφιστούν και να οδηγηθούν στην Ολομέλεια.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι τροπολογίες επί των νομοσχεδίων θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια και θα ψηφιστούν.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου εξήγησε πως τα εν λόγω τροποποιητικά νομοσχέδια ουσιαστικά αφορούν μικροαλλαγές και πως κατά τη σημερινή συζήτηση φάνηκε να υπάρχει ομοφωνία από όλες τις πλευρές.

«Σε κάποια ζητήματα έχουμε επιφυλαχθεί να τοποθετηθούμε είτε με τη μορφή τροπολογιών ενώπιον της Ολομέλειας είτε με τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι το κλίμα είναι θετικό και ότι υπάρχει αποφασιστικότητα το θέμα να προχωρήσει έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη, όπως είπε, μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στήριξε Χαρτσιώτη για τους κυνηγούς ο Χριστοδουλίδης-Αποδίδει σε προεκλογική εκστρατεία την κριτική
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο