H απάντηση των Δανών που κλείδωσαν το μωρό στο αυτοκίνητο-«Έτσι κάνουμε στη χώρα μας»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες (24/5) το πρωί στο Τσιλιβί, στην Ζάκυνθο.

Μετά την τραγωδία στην Άρτα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όπου ένα βρέφος 5,5 μηνών έχασε τη ζωή του όταν ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για αρκετές ώρες, μια παρόμοια υπόθεση έρχεται στο φως.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του imerazante.gr, ένα ζευγάρι Δανών φέρεται να άφησε μέσα στο αυτοκίνητο ενός έτους παιδί για να κάνει τα ψώνια του. Οι περαστικοί είδαν το παιδί μόνο του μέσα στο ΙΧ και ενημέρωσαν την αστυνομία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά είδαν το μικρό αγοράκι να κάθεται στο καθισματάκι του μέσα στο αυτοκίνητο περαστικοί τουρίστες, οι οποίοι παρατηρώντας ότι βρισκόταν μόνο του χωρίς επίβλεψη από ενήλικα, έτρεξαν αμέσως στα καταστήματα που ήταν κοντά στο σημείο για να ενημερώσουν τις Αρχές.

Έτσι και έγινε, και με τη σειρά τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. και την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων από την οποία οι Δανοί είχαν πάρει το ΙΧ για τις διακοπές τους. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ο υπεύθυνος από την εταιρεία, ο οποίος ξεκλείδωσε το ΙΧ. Έβγαλαν το παιδί έξω, το οποίο ήταν καλά στην υγεία του -ευτυχώς μόνο ιδρωμένο- και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», είπαν οι γονείς

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, λίγη ώρα αργότερα φέρονται να εμφανίστηκαν ατάραχοι και ψύχραιμοι οι γονείς, ρωτώντας τι ακριβώς συνέβη.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος πατέρας συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρονται να ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού. Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σχηματισμός δικογραφίας για τους γονείς

Για το περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε: «Ένα παιδάκι είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητο. Ειδοποιήθηκε το κέντρο και μετέβησαν άμεσα οι δυνάμεις ασφαλείας και ΔΙΑΣ, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ενοικιαζόμενων ξεκλείδωσε το αυτοκίνητο, βγήκε το παιδάκι και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο. Βρισκόμαστε στη διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας της μητέρας και όποιου άλλου υπεύθυνου προκύψει για το κλείδωμα του παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο».

«Το πρωί ήρθε ένας Άγγλος και μας ειδοποίησε ότι μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο ένα μωρό. Βγήκαμε έξω το είδαμε και ήταν μέσα στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Καθόταν στο καθισματάκι του και ήταν ιδρωμένο. Αμέσως πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, με ρώτησαν σε ποιον ανήκει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και με κατεύθυναν τι να κάνω. Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη και ήρθε ο άνθρωπος αμέσως, μέσα σε 5-6 λεπτά. Έφερε κλειδιά, το ανοίξαμε, δώσαμε νερό στο παιδάκι, του βρέξαμε το πρόσωπο. Ήταν ιδρωμένο και λίγο ταλαιπωρημένο και μετά ήρθε η αστυνομία και το ασθενοφόρο. Είχε τις αισθήσεις του δεν πρόλαβε να λιποθυμήσει. Ένας τουρίστας μας ενημέρωσε αρχικά και μετά μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Όποιος περνούσε, καθόταν και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του», επισήμανε στο imerazante.gr, ο Γεράσιμος Γιατράς, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ο Ευάγγελος Τσοχαντάρης, ανέφερε στο ίδιο μέσο σχετικά με το περιστατικό: «Μια κυρία από τη Δανία είχε αφήσει το μωράκι μέσα στο αυτοκίνητο για κανά μισάωρο περίπου με κλειδωμένες τις πόρτες και παράθυρα κλειστά. Περαστικοί μας ρώτησαν αν γνωρίζουμε σε ποιο ανήκει το αυτοκίνητο και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πήραμε τηλέφωνο την εταιρία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου για να έρθει και να φέρει τα δεύτερα κλειδιά γιατί ήμασταν έτοιμοι να σπάσουμε το τζάμι. Πήραμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ήρθε άνθρωπος από την εταιρία ενοικιαζόμενων, άνοιξαν το αυτοκίνητο, ανοίξαμε το aircondition, ήρθε και η αστυνομία. Μετά από μισή ώρα, εμφανίστηκε η μητέρα. Πήγε με το μωρό στο νοσοκομείο για να σιγουρευτούν ότι είναι καλά και από εκεί και πέρα, η αστυνομία πήρε το σύντροφο για να δώσει κατάθεση. Το παιδί φάνηκε καλά, αλλά ήταν λίγο ανήσυχο. Ίδρωνε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν λίγο τρομαγμένο, γιατί ήταν και κόσμος γύρω γύρω και προσπαθούσε να βρει άκρη. Εντάξει, τέλος καλό, όλα καλά!».

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ξάφριζε σπίτια στα Βόρεια Προάστια
Μάγδα Φύσσα για τη 12χρονη στον Κολωνό-«Δεν φταίει το παιδί, φταίμε εμείς»
Εικοσάχρονη στη Λάρισα καταγγέλλει ότι μεγαλογαιοκτήμονας τη βίαζε από τα 11 της χρόνια
Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο στις σκάλες του σχολείου του
Απάντησε στις κατηγορίες για τα Τέμπη ο Καραμανλής-«Δεν κρύφτηκα ποτέ»
Ο άντρας που εγκλώβισε διαρρήκτες στο ασανσέρ περιγράφει τις κινήσεις του
Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε στον 19χρονο για την επίθεση σε σχολείο στην Ελλάδα
Κατεβαίνει στην πολιτική ο παλαιοχριστιανός-Θα ενταχθεί σε νέο κόμμα και στο Πατριαρχείο Μόσχας
Μήνυμα Αθήνας στην Άγκυρα-«Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά μόνο αν συνεργαστούμε»
Σε υψηλούς τόνους συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην ελληνική Βουλή