Κάηκαν ξηρά χόρτα και λάστιχα άρδευσης από φωτιά στη Χοιροκοιτία

Τέσσερα δεκάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, λάστιχα άρδευσης και σωρούς από κοπριά, κατέκαψε πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου σε περιοχή της κοινότητας Χοιροκοιτίας της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Μαΐου, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Χοιροκοιτίας. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από την ΕΜΑΚ».

Προστίθεται ότι «η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:56 και κατέκαψε 4 δεκάρια από ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση, λάστιχα άρδευσης και σωρούς από κοπριά. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από αυτανάφλεξη σωρού κοπριάς».

Σημειώνεται ότι «στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς συνέβαλαν επίσης το Τμήμα Δασών με ένα πυροσβεστικό όχημα και Φορητή Κινητή Μονάδα Πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Χοιροκοιτίας».

Δειτε Επισης

Παρίσταναν τους γιατρούς και κατάφεραν να αποσπάσουν πάνω από πέντε χιλ. ευρώ και κοσμήματα
Αύξηση στις ανιχνεύσεις MDMA, κοκαΐνης και αμφεταμίνης σε σύγκριση με το 2023
Ακυρώθηκε από το Ανώτατο το ένταλμα σύλληψης αστυνομικού για ναρκωτικά-Κάνει λόγο για παράνομη έρευνα η υπεράσπιση
Με κοινό ανακοινωθέν διαψεύδουν τα εμπλεκόμενα Υπουργείο τα pushback-«Σύγχυση περιστατικών»
Ολισθηροί και με περιορισμένη ορατότητα οι δρόμοι από Πλάτρες προς Τρόοδος
Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Λευκωσίας την Πέμπτη για ολονύκτιες εργασίες
Δυσοίωνο το μέλλον του Νομοσχεδίου για τα κεκλεισμένων-Κόκκινη από ΚΟΠ και ομάδες, προειδοποίησαν για ΟΥΕΦΑ
Ζητά διορισμό ερευνητικής επιτροπής για pushbacks από το Γενικό Εισαγγελέα το ΑΚΕΛ
«Μισοκαμένο» το Νομοσχέδιο για τις λαμπρατζιές, διαφωνίες για την εφαρμογή του-«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας»
Αυτοί αναζητούνται για τον πυροβολισμό και την επίθεση εναντίον εθνοφρουρού (pics)