Η πρόταση Προέδρου για Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης με Σολτς

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος το απόγευμα συναντάται με τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται το Κυπριακό και η πρόταση του ΠτΔ για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Μετά από τη συνάντηση και τις συνομιλίες διευρυμένων αντιπροσωπειών, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Μνημείο ολοκαυτώματος Denkmal, προτού αναχωρήσει για την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος ξεκίνησε χθες βράδυ την επίσκεψή του από τη Φρανκφούρτη όπου συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Προηγείται ο Τατάρ του Έρχιουρμαν και σε δημοσκόπηση τουρκικής εταιρείας
Επανέρχεται ο Οδυσσέας για το κέντρο δεξιώσεων-«Ο Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η διαπλοκή δεν είναι σοβαρό θέμα;»