Σάλος στην Αθήνα-Κατήγγειλαν δασκάλα ότι έβαλε ερωτική ταινία μεταξύ αγοριών σε δεκάχρονους

Την έντονη αντίδραση των γονέων ενός δεκάχρονου αγοριού έχει προκαλέσει η απόφαση μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου της Αθήνας να προβάλει σε 10χρονους μαθητές ταινία ερωτικού περιεχομένου μεταξύ ανήλικων αγοριών.

Η ταινία ονομάζεται «Αγόρια στο ντους», προβλήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο σχολείο και οι γονείς έχουν κινηθεί νομικά στέλνοντας εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου, ζητώντας να μάθουν εάν προβλέπεται η προβολή τέτοιων ταινιών σε 10χρονα παιδιά. Ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Κατσιβάρδας μιλά στο iefimerida.gr και εξηγεί πώς οι γονείς ανακάλυψαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Όπως λέει: «Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος. Έκανε εμετό, δεν μπορούσε να φάει. Αυτό κίνησε την περιέργεια των γονέων του, που είναι εκπαιδευτικοί. Κατάφεραν να τους μιλήσει και τους είπε ότι την τελευταία ώρα του μαθήματος η δασκάλα προέβαλε μία ταινία με τίτλο "Τα αγόρια στο ντους", η οποία έδειχνε ομοφυλοφιλικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών, δηλαδή ήταν σε ένα καμπ όπου ο εκπαιδευτής έλεγε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι σκληραγωγημένα και στη συνέχεια έδειχνε κάποιες σκηνές που τα παιδιά φιλιόντουσαν στο στόμα.

»Όταν ρωτήθηκε η δασκάλα από τους μαθητές ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ταινίας, η δασκάλα απάντησε ότι ο εκπαιδευτής ήταν φασίστας. Αυτό ήταν το νόημα σύμφωνα με την ίδια. Μετά από αυτό το περιστατικό έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω εξωδίκου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον διευθυντή του σχολείου, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς πόσο είναι δεοντολογικό και παιδαγωγικό να προβληθεί μια τέτοια ταινία σε μαθητές δημοτικού, ηλικίας μόλις 10 ετών. Περιμένουμε τόσο εγώ όσο και οι γονείς απαντήσεις. Να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ενδεδειγμένο το συγκεκριμένο υλικό για προβολή σε ανήλικα παιδιά και κατά πόσο είναι σύννομη η ενέργεια της εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια οι γονείς θα κινηθούν αστικά με αγωγή αποζημίωσης κατά της δασκάλας για ηθική βλάβη στο παιδί τους».

Μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου. Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πατέρας μαχαίρωσε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του στη Νέα Σμύρνη
Η έρευνα για τους τρεις θανάτους, το επεισόδιο στο νοσοκομείο και η μυστήρια ενεργοποίηση ενός κινητού τηλεφώνου
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού
Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα