Έδωσε συνέχεια στη Βουλή ο Παπαχαραλάμπους-«Τις φωνές στο τηλέφωνο τις άκουγε και η γυναίκα μου»

Το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Βουλής παίχτηκε το πρωί σε σχέση με τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού από τον πρώην Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Ένα ημίχρονο ωστόσο, το οποίο ξεκίνησε με απουσίες όπως της Νομικής Υπηρεσίας, του προέδρου της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, όπως και του προέδρου της ΚΟΠ, ωστόσο στο επίκεντρο φυσικά, βρίσκονταν οι καταγγελίες του κ. Παπαχαράλαμπους, ενώ την ίδια ώρα εκφράστηκε η άποψη, ότι το ζήτημα πρέπει να τύχει γενικότερης αντιμετώπισης και να ανοίγει με αυτό τον τρόπο εκ νέου ο φάκελος της διαπλοκής στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Προτού αρχίσει η συνεδρία, είχε αποστείλει επιστολή στην Επιτροπή Θεσμών ο τέως Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, όπου έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ετεροχρονισμένους και επί σκοπώ ψευδείς ισχυρισμούς του κ. Παπαχαραλάμπους, ενώ την ίδια ώρα, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΑΚΕΛ προς διερεύνησή τους (Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ).

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ανέφερε ενώπιον της Βουλής, ότι «το κακό φαίνεται να είχε ξεκινήσει από το Ανόρθωσης - Απόλλων, όταν με ενημέρωσε ο κ. Σαββίδης ότι πήραμε μήνυμα να το διερευνήσουμε και να δούμε συγκεκριμένες φάσεις. Οι παράγοντες ή όλοι οι υπόλοιποι νόμιζαν ότι ελέγχαμε το μιτσοκάμμημα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πιέσεις δεχθήκαμε. Θυμάμαι όταν πήγα μια μέρα στο Προεδρικό και μιλούσαμε ενάμιση ώρα και μόνο μας άκουγαν. Μας άφησαν στο έλεος του θεού. Πήγαμε και τόνιζα με έμφαση το θέμα των κανονισμών της λειτουργίας της επιτροπής. Αν είναι ποτέ δυνατό και το λέω υπεύθυνα με την πείρα μου σαν δικηγόρος, πως ότι απόφαση και αν πάρει η επιτροπή και πάει στο δικαστήριο θα πέσει».

Μάλιστα, ο κ. Παπαχαραλάμπους, έφερε στη μνήμη του συγκεκριμένη συζήτηση με τον τέως Πρόεδρο, για να πει ότι, «ο Πρόεδρος, φώναξε τότε τον Πέτρο Δημητρίου και τον ρώτησε εάν έκαναν κανονισμούς για την επιτροπή μας, και του είπε όχι και τότε ο πρόεδρος ανέφερε, ε τι κάμουμε; Θυμάμαι ήμουν με τη σύζυγο μου στο περίπτερο της Νίκης και με πήρε τηλέφωνο ο Αναστασιάδης. Άρχισε να μου λέει ότι θα κάμει ότι μπορεί και το αποτέλεσμα ήταν, ‘μα εξετάζεται και εκείνο το ματς της Καρμιώτισσας;’ Αν θέλετε μπείτε στις τηλεφωνικές της CYTA να το διαβεβαιώσετε. Έχετε πιο σοβαρά πράγματα ρε λαλεί μου, θα ασχοληθείτε με το Απόλλων - Καρμιώτισσα; Ο Απόλλωνας τι φταίει λαλει μου;».

Όπως πρόσθεσε επίσης ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, ο κ. Αναστασιάδης, ισχυρίζεται ότι του είπε, «αφήστε τούντα μικροπραγματα. Έβαλε μου τες φωνές και έκλεισε το τηλέφωνο. Εγώ ήμουν αρνητικός να μην ερευνηθεί αυτό το παιχνίδι. Για να φανταστείτε, τις φωνές από το τηλέφωνο τις άκουγε και η γυναίκα μου».

Προβληματισμένοι από τα όσα άκουσαν την ίδια ώρα οι βουλευτές, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ανέφερε πως το θέμα πρέπει να εξεταστεί γενικότερα, ως προς την διαχείριση των κόκκινων φακέλων, ο τρόπος διερεύνησης τους, τα αποτελέσματα των ερευνών, ενώ ανέφερε πως γενικότερα θα πρέπει να ανοίξει το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής στο ποδόσφαιρο. Σε σχέση με τις καταγγελίες του κ. Παραχαραλάμπους, ο κ. Λουκαϊδης, ανέφερε πως «είναι απίθανο να έχει φαντασιωθεί ο κ. Παπαχαραλάμπους κάτι μετά από σχετικό χρονικό διάστημα. Όμως όπως ο ίδιος έχει αναλύσει, είχαμε μια πολιτική σύγκρουση που αφορούσε τις προεδρικές του κ. Παπαχαραλαμπους και του κ. Αναστασιάδη. Εμείς εκτιμήσαμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ευσταθούς οι δηλώσεις του κ. Παπαχαραλάμπους, γιατί είναι σε τέτοιες περιπτώσεις που βγαίνουν άπλυτα στη φόρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε από την πλευρά του, πως «δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τους κόκκινους φακέλους. Δεν είναι μόνο για το παιχνίδι Καρμιώτισσα-Απόλλων, αλλά είναι όλο το πλέγμα που αφορά τους κόκκινους φακέλους. Πόσοι εξετάστηκαν, πόσοι προχωρήσαν στη Νομική Υπηρεσία και πόσοι στην Αστυνομία». Παράλληλα ανέφερε πως «είναι ερωτήματα που αν δεν τα απαντήσουμε και δεν ρίξουμε φως, θα είμαστε συνένοχοι στην διαπλοκή και διαφθορά που υπάρχει στον χώρο του αθλητισμού».

Επιπρόσθετα, εκπρόσωπος της ΚΟΠ, που παρουσιάστηκε ενώπιον της Βουλής, σημείωσε ότι, «δεν θα σχολιάσουμε τις καταγγελίες του κ. Παπαχαραλάμπους, αφού εμείς σαν ΚΟΠ, ο στόχος μας, η επιθυμία και η απαίτηση είναι η εξιχνίαση υποθέσεων. Νιώθουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει το κυπριακό ποδόσφαιρο και πρέπει να πούμε ότι έχουμε δει σε άλλες χώρες να πηγαίνουν άτομα φυλακή. Θέλουμε προστασία σαν ποδόσφαιρο. Το 2015 όταν υπήρχε έξαρση αυτού του φαινόμενου και μαζί με την UEFA εφαρμόσαμε αυτούς τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα. Εμείς αποφασίσαμε σαν KOΠ να επιρρίπτεται ευθύνη στους φακέλους, ώστε να τιμωρείται η ομάδα που φέρει ευθύνη. Από την πλευρά μας, λαμβάνουμε ενημέρωση από UEFA, και όλοι οι φάκελοι, πλέον πάνε στην Επιτροπή και μετά στην Αστυνομία».

Δειτε Επισης

Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Σύντομα η βοήθεια στη Γάζα από την Κύπρο μέσω της προσωρινής προβλήτας
Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό στη Λευκωσία- Συμμετέχουν οκτώ Κράτη Μέλη της Ε.Ε
Ευγνωμοσύνη του ΟΗΕ προς την Κύπρο για το θαλάσσιο διάδρομο προς τη Γάζα
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου