Ένοχος ο συνταξιούχος για την φονική πυρκαγιά στον Αρακαπά-Άναψε φωτιά και πήγε για καφέ

Ένοχος κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ο 67χρονος κατηγορούμενος για την φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Αρακαπά και επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωριά το 2021, κατά την οποία υπενθυμίζεται πως σκοτώθηκαν τέσσερα πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν σε όχημα που αναποδογυρίστηκε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως καταγράφονται στην απόφαση, γύρω στις 13:40 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική για φωτιά, η οποία από τις εξετάσεις, φαίνεται να ξεκίνησε κακόβουλα, 25 μέτρα από το χωράφι του κατηγορούμενου, στο όχημα του οποίου εντοπίστηκε ένας αναπτήρας.

Η μόνη πρόσβαση για εστία φωτιάς, ήταν το χωράφι του κατηγορούμενου, ο οποίος, όπως ανέφερε η Κατηγορούσα Αρχή, στη συνέχεια πήγε για καφέ, ενώ ανέφερε σε πρόσωπο πως καίγονται καλαμιώνες. Στη συνέχεια πήγε για άλλο καφέ, στην κοινότητα Επταγώνεια.

Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως ο κατηγορούμενος εσκεμμένα και απερίσκεπτα έθεσε φωτιά, ωστόσο δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία που να τον συνδέει, αλλά πρόκειται για περιστατική μαρτυρία, η οποία «μπορεί να οδηγήσει από μόνη της σε καταδίκη».

Το Δικαστήριο στην απόφαση του, αναφέρθηκε σε όλους τους μάρτυρες που κλήθηκαν και κατέθεσαν ενώπιον του, μεταξύ των οποίων και προσώπου που ανέφερε πως ενώ κινητοποιήθηκε όλο το χωριό για να συμβάλει για την κατάσβεση της φωτιάς, ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί σε παρακείμενο χωριό για καφέ.

Επίσης, στην απόφαση γίνεται αναφορά πως ο κατηγορούμενος είχε μανία με την καθαριότητα και δεν ήθελε στο χωράφι του χόρτα και φύλλα, ενώ σε προηγούμενη φωτιά «είπε σε μάρτυρα ότι έπρεπε να τα αφήσουν να καούν ούλλα να καθαρίσει ο τόπος».

Το Δικαστήριο έκρινε πως σε βάρος του κατηγορούμενου έχει στοιχειοθετηθεί υπόθεση, αναφέροντας πως λειτούργησε εσκεμμένα, και ως εκ τούτου τον έκρινε ένοχο. Μάλιστα, ανέφερε πως η περιστατική μαρτυρία είναι συνεκτική και οδηγεί στο συμπέρασμα ενοχής.

Το Δικαστήριο όρισε την 31η Μάϊου ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις, ενώ ακολούθως θα οριστεί ημερομηνία για επιβολή ποινής. Παράλληλα, το Δικαστήριο διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Δειτε Επισης

Πέντε πρόσωπα αποκλείστηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου-Διασώθηκαν από τη Λιμενική
Νέα επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό-Τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με ρόπαλο
Αρκετός δρόμος απομένει μέχρι τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Από παράταση στα... πέναλτι το χρονοδιάγραμμα για την νέα κάρτα φιλάθλου-Ορίζοντας ο Νοέμβριος
Χτύπησε καμπανάκι η υπόθεση με τη διασπορά μονταρισμένων φωτογραφιών-Ψάχνουν τα αίτια οι Αρχές
Χειροπέδες σε 14χρονο για τις μονταρισμένες γυμνές φωτογραφίες-Παραδέχθηκε ενοχή
Ανακατεύει την τράπουλα ο Αρναούτης-Αλλάζουν Αστυνομικούς Διευθυντές η Πάφος και η Λάρνακα
Στις 7 Νοεμβρίου θα απαντήσουν σε κατηγορίες οι τρεις για τα επεισόδια στις Φοινικούδες
Αναγκαστική επιστροφή εννέα προσώπων-Διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία
Όχι Ανωτάτου στην έφεση Γιαννάκη για το αίτημά του να ανασταλούν οι σε βάρος του κατηγορίες