Ανοίγουν το «κόκκινο φάκελο» στα περί παρέμβασης Αναστασιάδη-Κλήθηκε στη Βουλή ο Παπαχαραλάμπους

Σε διπλό μέτωπο παίζεται η μπάλα στη Βουλή σε σχέση με τις έρευνες που αφορούν χειραγώγηση αγώνων, αφού από τη μια στην Επιτροπή Θεσμών, πρόκειται να εξεταστούν οι καταγγελίες του πρώην προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέα Παπαχαραλάμπους κατά του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, περί παρεμβάσεων και διαπλοκή για στημένο, ενώ από την άλλη, στην Επιτροπή Νομικών θα εξεταστεί η παροχή δυνατότητας στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού να λαμβάνει ενημέρωση αναφορικά με την πορεία υποθέσεων από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο σάλος που προκάλεσαν οι αναφορές του Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, o οποίος ισχυρίστηκε πως ο Νίκος Αναστασιάδης παρενέβη ώστε να μη διερευνηθεί στημένος αγώνας για τον οποίο ήρθε κόκκινος φάκελος, είχε ως αποτέλεσμα το ΑΚΕΛ να ζητήσει αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος, το οποίο και θα συζητηθεί στη Βουλή, ενώπιον της οποίας κλήθηκε να παρευρεθεί ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε χαρακτηριστικά για τον κ. Αναστασιάδη, πως, «με πήρε τηλέφωνο να σταματήσω την υπόθεση Καρμιώτισσας με Απόλλωνα και να μην το ερευνήσω. Έγινε πριν παραιτηθώ αυτό, διότι ήταν φιλικοί αγώνες. Όλοι αγώνες της Καρμιώτισσας με Απόλλωνα ήταν στοιχηματικού χαρακτήρα και είπα να ερευνηθούν, one by one. Μούνταραν όλοι τον Νίκο και ήθελε να σταματήσω την έρευνα». Όπως σημείωσε μάλιστα, ο κ. Παπαχαραλάμπους, «με έπιασε τηλέφωνο δήθεν για κάτι άλλο και μου είπε και γι’ αυτό. Άφηστο αυτό το πράγμα μου είπε τώρα, έχουμε πιο σοβαρά πράγματα, ασχολήθου με κάτι άλλο, τούτοι εν φιλικοί αγώνες».

Μετά την εν λόγω συνέντευξη, ακολούθησε ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων, με τον Νίκο Αναστασιάδη, να χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Παπαχαραλάμπους ως ψεύδη και μυθεύματα, ενώ ανέφερε πως εάν τα όσα ισχυρίζεται ήταν αληθή, όφειλε για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί.

Το θέμα, το οποίο έκλεισε στη συνέχεια, ανοίγει εκ νέου στα έδρανα της Βουλής, μετά την εγγραφή του θέματος του ΑΚΕΛ, το οποίο χαρακτήρισε ως σοβαρές τις καταγγελίες του Παπαχαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι, «το ΑΚΕΛ ενέγραψε το σχετικό θέμα στην Επιτροπή, με καλεσμένους όσοι σχετίζονται με την Επιτροπή Προστασίας του Αθλητισμού, αλλά και όσους σχετίζονται με τις αναφορές του κ. Παπαχαραλάμπους, καλέστηκαν για να γίνει μια διεξοδικότερη συζήτηση και να χυθεί φως σε αυτά τα οποία ειπώθηκαν και στις απαντήσεις του τέως Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη».

Αξίζει να σημειωθεί, πως έχει καλεστεί και ο κ. Παπαχαραλάμπους, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, «είναι υποχρεωμένος να παρευρεθεί στη βάση της Νομοθεσίας που οποιοσδήποτε προσκληθεί στην Επιτροπή, οφείλει να παρευρίσκεται στη συνεδρία».

Σημειώνεται, πως ο κ. Παπαχαραλάμπους, έχει αποστείλει τις προηγούμενες ημέρες επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ζητώντας της όπως εξαιρεθούν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, από τη συνεδρία, αφού όπως έχει σημειώσει στην επιστολή του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός υιοθέτησε τη θέση του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, είπε πως, «επειδή προφανώς ο κ. Παπαχαραλάμπους, βρέθηκε σε σύγκρουση με τον κ. Αναστασιάδη το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της στήριξης Αναστασιάδη προς Χριστοδουλίδη και της υπονόμευσης της υποψηφιότητας Αβέρωφ, τα είπε όλα αυτά. Είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις που βγαίνουν άπλυτα στη φόρα, όμως αυτός ο ισχυρισμός πρέπει να διερευνηθεί. Μάλιστα, έχω προχωρήσει και σε σχετική καταγγελία εκ μέρους του κόμματος στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία θα προχωρήσει στην εξέταση του ζητήματος, οπόταν στο επίκεντρο της διερεύνησης στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών, θα βρίσκεται η συγκεκριμένη καταγγελία».

Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε ο κ. Λουκαΐδης, «υπάρχει το ευρύτερο ζήτημα της διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, των κόκκινων φακέλων και η συζήτηση του κ. Παπαχαραλάμπους, μπορεί να αποδειχθεί ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η έρευνα για το ευρύτερο ζήτημα των παρεμβάσεων. Πρέπει να δούμε επίσης, ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των καταγγελιών που έχουν ενώπιον τους τόσο οι προηγούμενοι, όσο και οι τωρινοί που βρίσκονται στην Αρχή κατά της Διαφθοράς».

Δειτε Επισης

Ολονύχτιες εργασίες σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού
Κλίνει προς πρόταση για πλήρη απαγόρευση ρίψης πυροτεχνημάτων το ΑΚΕΛ-Φωνές για μη επαρκείς ελέγχους
Εκτοξεύθηκαν οι καταγγελίες για εκφοβισμό κατά ανηλίκων-Πάνω από 500 σε ένα χρόνο
Χρηματικές ποινές σε δικηγορικά για ξέπλυμα-Απορρίφθηκαν τρεις προσφυγές από το Ανώτατο
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Λόφου-Αξιολογούν τα αίτια οι Αρχές (pic)
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα επεκτάθηκε σε οικία
Το Ανώτατο απέρριψε Αναφορά ΠτΔ κατά τροποποιητικού νόμου για τ/κ περιουσίες
Παραδέχθηκε ενοχή ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Ένσταση στην κράτηση του 49χρονου για το φονικό στον Ύψωνα-Κατήγγειλε απειλές και επίθεση στις Κεντρικές
Επαναπατρίστηκαν 16 υπήκοοι τρίτων χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο