Α. Δημητρίου: Επιβάλλεται η σύμπνοια στα ζητήματα αμυντικής θωράκισης

Επιβάλλεται η σύμπνοια στα ζητήματα αμυντικής θωράκισης της χώρας, μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, είπε την Τρίτη, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου στις χωριστές συναντήσεις που είχε με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Απόστρατων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και με τον Σύνδεσμο Υπαξιωματικών Εθνικής Φρουράς, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου συνοδευόταν στις συναντήσεις από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Ευθύμιο Δίπλαρο, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νίκο Τορναρίτη και τον Βουλευτή Γιώργο Κάρουλλα.

Όπως αναφέρεται, η κ. Δημητρίου τόνισε στις συναντήσεις πως «με τις συνεχιζόμενες απειλές και την επιθετική στάση της Τουρκίας, επιβάλλεται η σύμπνοια και στα ζητήματα αμυντικής θωράκισης της χώρας, μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον».

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Κύπρου και η ανάγκη ενίσχυσης σε σύγχρονο εξοπλισμό καθώς, όπως αναφέρεται, είναι κοινή η παραδοχή πως όσο αυξάνεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας τόσο αυξάνεται και το αίσθημα ασφάλειας του κυπριακού λαού.

Προστίθεται ακόμη ότι συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται του προϋπολογισμού για την άμυνα, την πάταξη της φυγοστρατίας, τη σύναψη αμυντικών συμφωνιών και παρεμφερή ζητήματα.

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας μας που περνά και μέσα από την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δειτε Επισης

Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
BINTEO: Το τεράστιο οπλοστάσιο του Ιράν σε drones και πυραύλους–Γιατί απέτυχαν να πλήξουν το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Nέα επίθεση στο Σίδνεϊ-Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε ιερέα και ακόμη τέσσερα άτομα σε εκκλησία
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας