Πέθανε ο πρώην παρουσιαστής του BBC-Eίχε καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο Αυστραλός Ρολφ Χάρις, πρώην παρουσιαστής-σταρ του BBC, ο οποίος καταδικάστηκε το 2014 για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πέθανε σε ηλικία 93 ετών από καρκίνο, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο PA.

Ο Χάρις πέθανε στις 10 Μαΐου στο σπίτι του, στο χωριό Μπρέι του νοτιοδυτικού Λονδίνου, όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι πέθανε «γαλήνια, περιστοιχισμένος από συγγενείς και φίλους».

Η κηδεία του τελέστηκε κρυφά. Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι έξω από το σπίτι του θεάθηκε ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο με φιμέ τζάμια.

Ο πρώην πρωταθλητής κολύμβησης, στον οποίο είχε απονεμηθεί ο τίτλος του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (του αφαιρέθηκε το 2015), ήταν μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ζωγράφισε ένα πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ όταν εκείνη έκλεισε τα 80 και τραγούδησε σόλο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, το 2012.

Μέχρι το 1993 ήταν παρουσιαστής της εκπομπής κινουμένων σχεδίων «Rolf's Cartoon club». Συμμετείχε και σε ένα βίντεο, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά της παιδεραστίας, με τίτλο «Τα παιδιά ξέρουν να λένε όχι».

Το 2014 ωστόσο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών και εννέα μηνών για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων ατόμων ηλικίας 8-19 ετών μεταξύ 1968-1986. Την εποχή εκείνη είχαν αποκαλυφθεί πολλά παρόμοια σκάνδαλα παιδεραστίας στη Βρετανία, μετά την υπόθεση του Τζίμι Σάβιλ, στα τέλη του 2012. Ο Σάβιλ, άλλος πολύ γνωστός παρουσιαστής του BBC, πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών. Σήμερα η Σκότλαντ Γιαρντ τον θεωρεί «το χειρότερο σεξουαλικό αρπακτικό» της χώρας, που δρούσε κυρίως σε νοσοκομεία, όπου υποτίθεται ότι συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το 2017 ο Ρολφ Χάρις απαλλάχθηκε για την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος τριών γυναικών και αποφυλακίστηκε την ίδια χρονιά.

Εργαζόταν για τη βρετανική τηλεόραση από το 1953, ενώ ως τραγουδιστής εμφανίστηκε πολλές φορές στο Φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι και ηχογράφησε πολλά τραουδία. Ένα από αυτά, το «Two Little Boys», αφηγείται την ιστορία δύο νέων που μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του πολέμου και έφτασε στο Νο. 1 των βρετανικών charts.

Η καταδίκη του προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και την Αυστραλία, τη γενέτειρά που, όπου θεωρείτο «εθνικός ήρωας» μολονότι είχε φύγει από τη χώρα σε ηλικία 22 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός μετά από ρωσικές επιδρομές drones σε Οδησσό και Κίεβο
Εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο Αλ Άμαλ στη Γάζα
Δεκάδες νεκροί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
Τα έργα της ΑΗΚ φέρνουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα-Αναμένονται σύντομα στους λογαριασμούς
Δεν έπεισαν τις οργανώσεις οι εισηγήσεις ΥΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση-«Παγιώνουν τις σημερινές καταστάσεις»
Έξι χρόνια ΓεΣΥ-Καινοτομίες, κενά και ανάγκη για υπεύθυνη χρήση από γιατρούς και ασθενείς