Η θέση του Ομήρου για το θέμα των συμβούλων-«Διορίζουν στρατούς κομματικών κομισαρίων στα Υπουργεία»

Παίρνει στη θέση το μεγάλο θέμα των συμβούλων ο Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρει πως πρόκειται για ένα νέο φρούτο, όπου μέλη του Υπουργικού, διορίζουν «στρατούς» κομματικών κομισαρίων στα Υπουργεία τους.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, «χρειάζονται σύμβουλοι για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου; Να μου επιτραπεί να διατυπώσω την άποψη μου, με βάση και την εμπειρία μου ως διατελέσας μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για 10 μήνες το 1998».

Σε εκείνο το Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτει, «ένας τέτοιος θεσμός δεν υπήρχε. Το νέο αυτό «φρούτο» εισήχθη αργότερα ως μια κάκιστη αντιγραφή του τι ισχύει στην Ελλάδα. Όπου τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου διορίζουν «στρατούς» κομματικών κομισαρίων στα Υπουργεία τους με μόνη ενασχόληση την διαμεσολάβηση προς την εξουσία, διαπρέποντες δηλαδή στο περίφημο ρουσφέτι και δημιουργώντας ένα ζημιογόνο ανταγωνισμό με τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στα Υπουργεία».

Επιπρόσθετα, ο κ. Ομήρου, «αναφέρει ότι αν ένας Υπουργός κρίνει ότι χρειάζεται συνδρομή στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του και δεν υπάρχει εντός του Υπουργείου κατάλληλο προσωπικό, μπορεί να αποταθεί στην ευρύτερη δημόσια υπηρεσία και να ζητήσει την απόσπαση δημοσίου λειτουργού/γών για να τον υποβοηθεί στην άσκηση του λειτουργήματος του. Με αυτό το τρόπο δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό υπολογισμό».

Επιπλέον, προσθέτει ότι, «πάλι με βάση την εμπειρία μου. Στα διάφορα Υπουργεία και ευρύτερα στο δημόσιο τομέα η μεγάλη πλειοψηφία των υπηρετούντων λειτουργών έχουν επαρκή προσόντα και είναι αφοσιωμένοι στην επιτέλεση των καθηκόντων τους. Σε αυτούς πρέπει να στηρίζονται οι Υπουργοί για να επιτελούν το έργο τους. Με μία προϋπόθεση. Την επίδειξη εμπιστοσύνης και πνεύματος συνεργασίας προς τους δημόσιους λειτουργούς. Χωρίς καχυποψία και δυσπιστία».

Καταλήγοντας, ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι, «ως Υπουργός Άμυνας το 1998 ζήτησα την απόσπαση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ενός και μόνο δημόσιου λειτουργού για θέματα τύπου».

Δειτε Επισης

Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Πυρκαγιά σε κυλίνδρους οξυγόνου στον Στρόβολο-Εκκενώθηκε πολυκατοικία
Οι ΗΠΑ αποσύρουν δεκάδες αεροσκάφη από βάση στο Κατάρ
Συνάντηση με τον Λιθουανό Πρόεδρο στο Βίλνιους για τον Χριστοδουλίδη
LIVE: Νέα επίθεση του Ιράν στην Μπερ Σεβά με βαλλιστικό πύραυλο-Ζημιές σε κατοικίες, πέντε τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Συνεχόμενες εκρήξεις στη Λεμεσό μετά από φωτιά σε όχημα-Εκκενώθηκε πολυκατοικία, στάχτη πέντε αυτοκίνητα
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Μύλος με τα Buggies στη Βουλή-Κινούνται χωρίς ΜΟΤ και άδεια κυκλοφορίας γιατί θεωρούνται τρακτέρ
Λερναία Ύδρα οι υποθέσεις με φόντο την Εκκλησία-Από τους Αββακούμ στον Τυχικό και από τον Σερκελίδη στον Ησαΐα