Α. Δημητρίου: Μια δυνατή Ελλάδα, ενδυναμώνει τη φωνή της Κύπρου

Μια δυνατή Ελλάδα ενδυναμώνει και τη φωνή της Κύπρου τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΔΗΣΥ, η Πρόεδρος του κόμματος συνεχάρη τον Έλληνα Πρέσβη για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει το διαρκές στήριγμα της Κύπρου, γεγονός που, όπως πρόσθεσε, αντανακλάται στο εύρος των ζητημάτων όπου δεσπόζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, με κυρίαρχο το Κυπριακό και την κοινή βούληση για την επίτευξη λύσης στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρεται, η κ. Δημητρίου προχώρησε σε ανάλυση της πρωτοβουλίας του Δημοκρατικού Συναγερμού και πώς η ίδια η κοινωνία θα καταστεί κοινωνός της πρωτοβουλίας αυτής, εφόσον το επίκεντρο θα είναι το περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

«Συνεχίζουμε τη μεταξύ μας άρρηκτη συνεργασία με άξονα τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, συνυπολογίζοντας παράλληλα βέβαια και τους κινδύνους, εφόσον είμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν συνεχιζόμενο πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και ο οποίος έχει επιφέρει πολλαπλές κρίσεις», σημείωσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εξαίροντας την ίδια ώρα τα όσα έχει πράξει η Ελλάδα στο διπλωματικό επίπεδο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Δήλωσε τέλος πως αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα και για την Κύπρο και για την Ελλάδα η άριστη και αγαστή συνεργασία των δύο χωρών και κατέληξε λέγοντας πως «μια Ελλάδα δυνατή ενδυναμώνει και τη φωνή της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου και εκεί οι δυο χώρες μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες».

Δειτε Επισης

Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»