Εξεταστές οδήγησης με το σταγονόμετρο στη Λεμεσό-Μέχρι τέσσερις μήνες για μια άδεια και… αν

Τεράστια χρονοκαθυστέρηση φαίνεται να παρατηρείται για την έκδοση επαγγελματικής άδειας οδήγησης στην επαρχία της Λεμεσού, αφού όπως καταγγέλλουν οι σχολές, χρειάζεται μέχρι και τέσσερις μήνες για να εξεταστεί ένας ενδιαφερόμενος, καθώς υπάρχει έλλειψη εξεταστών, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές να μεταβαίνουν σε άλλες επαρχίες, ώστε να βγάλουν πιο νωρίς την άδεια οδήγησης.

Το πρόβλημα με την έλλειψη εξεταστών στη Λεμεσό, φαίνεται να μην είναι πρόσφατο, αφού παρατηρείται αρκετά έντονα τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια περίπου, ωστόσο, οι αρμόδιοι, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι σχολές, τους είπαν ότι το ζήτημα θα επιλυθεί με τους εξεταστές, ωστόσο ακόμη βρίσκονται στο περίμενε.

Μετά και τα ευτράπελα που σημειώθηκαν στην επαρχία της Πάφου με τις παρατυπίες που υπήρξαν στην έκδοση αδειών οδήγησης, οι επαγγελματίες εκπαιδευτές, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τους αρμόδιους όπως βοηθήσουν την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό, ώστε να μην παρατηρούνται διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα, αρκετοί που ενώ βρίσκονται στη Λεμεσό, να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις για να εκδώσουν πιο γρήγορα μια άδεια οδήγησης.

Εμφανώς προβληματισμένος από την επικρατούσα κατάσταση στις σχολές οδηγών, το μέλος της επιτροπής σχολών οδηγών της Λεμεσού, Μιχάλης Προκοπίου, ανέφερε στον REPORTER, ότι, «είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εξεταστές στη Λεμεσό. Ένα κύριο πρόβλημα είναι το θέμα το εξεταστών και η καθυστέρηση που παρατηρείται με τους μαθητές για να πάνε σε μια εξέταση. Δυστυχώς, υπάρχουν πέντε εξεταστές. Έχουν φύγει κάποιοι εξεταστές, μετά προσέλαβαν κάποιους άλλους και αυτό που μας έχουν αναφέρει είναι ότι με την πρόσληψη των εξεταστών αυτών, θα γίνονται εξετάσεις το μάξιμουμ ένα με δυο μήνες. Το αποτέλεσμα όμως, είναι να πηγαίνουν εξέταση μετά από τέσσερις μήνες».

Ως ανεπίτρεπτο χαρακτήρισε αυτό το γεγονός με την όλη καθυστέρηση ο κ. Προκοπίου, για να τονίσει ότι, «ίσως και να μπορεί να αναμένει ένας νεαρός για τέσσερις μήνες για πρώτη άδεια, αλλά, ένας όταν θέλει να βγάλει άδεια φορτηγού για να πάει δουλειά και πρέπει να βρίσκεται στο περίμενε για τέσσερις μήνες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και επίσης, το πιο σοβαρό ζήτημα, είναι πως όταν κοπεί για παράδειγμα από την εξέταση ο εξεταζόμενος για τον α ή β λόγο, τότε θα πρέπει να περιμένει άλλους τέσσερις μήνες για την επανεξέτασή του».

Οι επαγγελματίες εκπαιδευτές, εξέφρασαν τα παράπονά τους στους αρμόδιούς, ωστόσο, «δεν ενδιαφέρεται κανείς και παραμένουν αυτοί οι πέντε εξεταστές για να καλύψουν μια ολόκληρη πόλη, όπως της Λεμεσού. Έχω σχολή οδηγών για σαράντα χρόνια και πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπος με αυτό το προβληματικό φαινόμενο και όπως φαίνεται δεν επιλύεται. Η απάντηση που λαμβάνουμε κάθε φορά που τους το λέμε το πρόβλημα, είναι ότι θα το λύσουν σύντομα, αλλά δυστυχώς, τίποτα δεν γίνεται».

Βρίσκουν τη λύση σε άλλες επαρχίες

Αποτέλεσμα της χρονοκαθυστέρησης που παρατηρείται στη Λεμεσό, είναι οι πλείστοι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εκδώσουν νωρίτερα άδεια οδήγησης, να μεταβαίνουν σε άλλες επαρχίες, που οι εξεταστές είναι περισσότεροι και γίνεται φυσικά, πιο γρήγορα η διαδικασία της εξέτασης.

«Αυτό το ζήτημα που προκύπτει στη Λεμεσό, έχει ως αποτέλεσμα, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να βγάλουν άδεια οδήγησης, να πηγαίνουν σε άλλες επαρχίες, ώστε να καταφέρουν να περάσουν την εξέταση πιο σύντομα. Προπάντων στη Λευκωσία, γίνονται πιο γρήγορα οι εξετάσεις, αλλά και στις άλλες επαρχίες φυσικά. Μόνο στη Λεμεσό αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα».

Στην παρούσα φάση, πρόσθεσε ο κ. Προκοπίου, «όσοι ενδιαφέρονται να βγάλουν άδεια οδήγησης στη Λεμεσό, η εξέτασή τους ορίζεται τον Σεπτέμβριο. Προσωπικά, σαν σχολή έχω συνολικά περίπου 60 μαθητές, οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν την άδεια τους μετά από τέσσερις μήνες, κάτι που φυσικά μας προβληματίζει, καθώς πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες».

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA