Πάνω από τρεισήμισι χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επέστρεψε νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει από την σύνοδο της G7 της Ιαπωνίας και επισκέπτεται, την ώρα αυτή, τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό κύμα κακοκαιρίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει, στη Ρώμη, το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχασαν την ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι και μέχρι τώρα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας των καταστροφών, πάνω από τριάντα έξι χιλιάδες άνθρωποι. Οι υλικές ζημιές, υπολογίζονται σε πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσό αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Μεγάλο μέρος της πόλης Τσεζένα, για παράδειγμα, αύριο ελπίζω ότι θα έχει καθαρίσει από τις λάσπες» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl 102.5, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, όμως, στην όλη περιοχή ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων παραμένει πολύ υψηλός.

Προς το παρόν, τέλος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάσταση ύψιστου συναγερμού μέχρι και αύριο, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται μόνον ασθενείς βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ο σκοπός του Τραμπ πίσω από τους δασμούς και πόσο κοντά βρίσκεται στην επίτευξη των πέντε στόχων του
Ανοιχτό ρήγμα στο παγκόσμιο εμπόριο-Η Goldman Sachs ανέβασε στο 45% την πρόβλεψή της για ύφεση στις ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη χημικών στην Τουρκία-Ακούγονται εκρήξεις
BINTEO: Έκλεψαν σακούλες με χρήματα από αεροδρόμιο της Κολομβίας αλλά τα έκαψαν-Κάτοικοι χωριού έτρεχαν να τα μαζέψουν
Ισραήλ και Αίγυπτος ψάχνουν συμβιβασμό για μια νέα συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα
CNN: Πιθανόν να επισκεφτεί και Τουρκία ο Τραμπ τον επόμενο μήνα
Η Κίνα αυξάνει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα στο 125%-«Το Πεκίνο θα πολεμήσει ως το τέλος»
Νέο βίντεο με την πτώση του ελικοπτέρου στις ΗΠΑ πυροδοτεί νέα θεωρία για τη συντριβή-«Δεν το έχω ξαναδεί»
Συνεχίζεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας–Στο 145% έχουν φτάσει πλέον οι δασμοί
Τραγωδία στις ΗΠΑ-Οι τελευταίες φωτογραφίες της οικογένειας λίγο πριν την απογείωση του μοιραίου ελικοπτέρου