Πορεία διαμαρτυρίας για τον Κενάν έξω από το Προεδρικό-Εγγράφει θέμα στη Βουλή το ΑΚΕΛ

Πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, για έκδοση του Κενάν Αγιάζ στ Γερμανία, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση του το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», αναφέρει πως «οργανώνει μια πορεία, με σκοπό να φανεί η αγανάκτηση, η απογοήτευση και η θλίψη από την πρόσφατη απόφαση για έκδοση του Κούρδου συναγωνιστή μας Κενάν Αγιάζ στην Γερμανία».

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μάϊου, στις 18:30. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα πάει στη Γερμανική Πρεσβεία. Μετά από σύντομη συγκέντρωση εκεί, η πορεία θα συνεχιστεί προς το Προεδρικό μέγαρο. Στο χώρο έξω από το Προεδρικό θα γίνει συγκέντρωση, όπου θα προσκληθούν κόμματα και οργανώσεις να τοποθετηθούν για την πρόσφατη απόφαση έκδοσης στη Γερμανία του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ.

Όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», «έχουμε προσκαλέσει τα πολιτικά κόμματα,τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις στην ελεύθερη Κύπρο, τους βουλευτές και τους δήμαρχους, για να συμμετάσχουν στη πορεία και να δηλώσουν την θέση τους για την απόφαση έκδοσης του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ».

Στην πορεία θα συμμετάσχει και το ΑΚΕΛ

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση που πραγματοποιεί η κουρδική κοινότητα της Κύπρου ενάντια στην απόφαση έκδοσης του αγωνιστή Κενάν Αγιάζ.

Η κινητοποίηση που οργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θέοφιλος» πραγματοποιείται για να στείλει το μήνυμα της απογοήτευσης, θλίψης και αγανάκτησης για την έκδοση του Κενάν Αγιάζ. 

Το ΑΚΕΛ που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση: αύριο, Δευτέρα, 22 του Μάη στις 6:30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία και το Προεδρικό Μέγαρο. Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη όπως -έστω και τώρα- αναλάβει πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες με στόχο την μη παράδοση του Κεναν Αγιαζ.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ ανακοινώνει ότι εγγράφει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα της διαχείρισης της υπόθεσης Κενάν Αγιάζ και των προεκτάσεων της καθώς και το ζήτημα των συνθηκών κράτησής του».

Δειτε Επισης

Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου
Απορρίφθηκε η έφεση του ΥΠΑΝ για διαδοχικές ετήσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών
Πάνω από 500 οι αδειοδοτημένες δομές προσχολικής ηλικίας στους καταλόγους ΥΚΕ
Εξέλιξη στην υπόθεση βιασμού της Ν.Τ μετά την ανταλλαγή επιστολών-Εξαιρείται ο Αγγελίδης από τον χειρισμό κατόπιν αιτήματός της
Συνεχίζονται οι απάτες με δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 14 χιλιάδες από 32χρονη
Εξετάζουν το παρελθόν του 49χρονου και κλειστά κυκλώματα οι Αρχές για την απόπειρα φόνου στην Πύλα
Έκκληση ΥΚΕ στους γονείς να ελέγχουν τους παιδικούς σταθμούς που αφήνουν τα παιδιά τους-Πού εστιάζονται οι έρευνες
Αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου η δίκη Γιαννάκη