Αγγίζουν τα δέκα τα παράνομα γραφεία κηδειών-Κραυγή απόγνωσης από τους νόμιμους

Έντονη δυσφορία επικρατεί με τα παράνομα γραφεία κηδειών που δρουν ανεξέλεγκτα σε κάθε άκρη της Κύπρου, με τους επαγγελματίες και αδειούχους που διαχειρίζονται τα γραφεία κηδειών να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού τα εν λόγω παράνομα γραφεία συνεχίζουν να λειτουργούν τόσο σε βάρος τους, όσο και σε βάρος ανυποψίαστων οικογενειών που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους.

Αναντίλεκτα, μια οικογένεια που έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο και θα αποταθεί σε ένα γραφείο κηδειών για την τέλεση της κηδείας, δεν είναι σε θέση να διερευνήσει εάν το κάθε γραφείο που θα αποταθεί είναι αδειούχο ή όχι και αν πληροί επίσης, τις απαραίτητες προδιαγραφές ή ακόμη και αν δεν συμμορφώνεται με τη φορολογική νομοθεσία.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, τα παράνομα γραφεία κηδειών, καταφέρνουν να εξαπατούν τις ανυποψίαστες οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη και κέρδη, σε βάρος των αδειοδοτημένων γραφείων. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε, σήμερα λειτουργούν Παγκύπρια συνολικά δεκαοκτώ αδειοδοτημένα γραφεία, ενώ τα παράνομα γραφεία που εδράζονται σε διάφορες πόλεις, αγγίζουν τα δέκα.

Ενώ έχει ψηφιστεί σχετική Νομοθεσία για τα γραφεία κηδειών, εντούτοις, φαίνεται να μην ιδρώνει τ’ αυτί των παράνομων, αφού συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, παραβιάζοντας και όσα προνοεί ο ίδιος ο Νόμος. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER, αδειούχος ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, «δυστυχώς η πολιτεία δεν ενδιαφέρεται. Ψηφίστηκε μια Νομοθεσία, κάποιοι νόμιμοι επένδυσαν χιλιάδες ευρώ για να εναρμονιστούν με τον Νόμο και ως αποτέλεσμα σήμερα, είναι οι παράνομοι να συνεχίζουν να δουλεύουν και εάν πάνε δικαστήριο καμιά φορά, θα τους επιβληθεί πρόστιμο τρεις με τέσσερις χιλιάδες ευρώ και κλείνει η υπόθεσή τους».

Συνεχίζει να λειτουργεί γραφείο κηδειών που καταγγέλθηκε πριν ένα χρόνο

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί την ίδια ώρα το γεγονός πως συγκεκριμένο γραφείο κηδειών που καταγγέλθηκε πριν ένα χρόνο, συνεχίζει να λειτουργεί, χωρίς κάποιο πρόβλημα, αν και οδηγήθηκε μέχρι και στο δικαστήριο η υπόθεσή του και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε κηδεία μέλους της Αστυνομίας από το συγκεκριμένο παράνομο γραφείο κηδειών και στην κηδεία μάλιστα, βρέθηκε ηγεσία της Δύναμης. Μια ώρα περίπου πριν την κηδεία, όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος του Συλλόγου Λειτουργών Κηδειών, στον οποίον είναι ενταγμένοι και οι αδειούχοι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών, επικοινώνησε με το Αρχηγείο Αστυνομίας και ενημέρωσε ότι την κηδεία ανέλαβε παράνομο γραφείο κηδειών. Η συνέχεια ωστόσο, ήταν απλά μια καταγγελία και πρόστιμο, χωρίς να βάλει λουκέτο το παράνομο γραφείο.

Δυστυχώς, ανέφερε ο ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών, «κανένας δεν ασχολείται με το ζήτημα των παράνομων γραφείων κηδειών και δεν είναι μόνο σε βάρος των νόμιμων γραφείων κηδειών που λειτουργούν, αλλά είναι και σε βάρος της πολιτείας. Μάλιστα, υπάρχουν και νόμιμα γραφεία κηδειών τα οποία καλύπτουν παράνομα γραφεία κηδειών. Δυστυχώς όμως σήμερα, αυτοί οι παράνομοι φαίνεται να έχουν και το θράσος και να απειλούν τους νόμιμους, καθώς όταν βλέπουν το κράτος να αδιαφορεί, συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και σε βάρος των νόμιμων που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τον Νόμο».

Δειτε Επισης

Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta