Περιμένουν έκθεση ψυχιάτρου για τον δράστη της απόπειρας φόνου στις Κεντρικές

Στην αναμονή βρίσκεται η Αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις Κεντρικές Φυλακές, με θύμα 43χρονο Ελληνοκύπριο, τον οποίο αποπειράθηκε να στραγγαλίσει 22χρονο συγκρατούμενό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για την επίθεση σε κατάδικο από συγκρατούμενό του

Οι Αρχές, αφού συνέλαβαν τον κρατούμενο, τον ανέκριναν, ενώ στη συνέχεια έλαβαν καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα που ήταν παρών στο χώρο κατά τη διάρκεια της απόπειρας φόνου και τα οποία γλύτωσαν τον 43χρονο από τα χέρια του φερόμενου θύτη. Σύμφωνα με αρμόδια αστυνομική πηγή, από τις εξετάσεις που έγιναν, κρίθηκε ότι ο 22χρονος αλλοδαπός έπρεπε να εξεταστεί από ψυχίατρο, ώστε να διαφανεί κατά πόσο είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Ως εκ τούτου, αφότου ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις, έστειλαν τον νεαρό σε ψυχίατρο και πλέον αναμένουν την έκθεσή του, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Ουσιαστικά, εάν ο ψυχίατρος κρίνει ότι ο 22χρονος μπορεί να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, τότε θα καταχωρήσουν υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ώστε να οριστεί ημερομηνία και να αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, που κριθεί πως δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δίκη, τότε εναντίον του αναμένεται να εκδοθεί διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας και να παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Στη συνέχεια, οι επί καθήκοντι ιατροί ανάψουν το πράσινο φως, τότε η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το πόρισμα του ψυχίατρου αναμένεται, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, λίαν συντόμως και τότε, με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας θα προβούν στα δέοντα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 28 Ιανουαρίου, αφού πρώτα τα δύο πρόσωπα λογομάχησαν. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός επιτέθηκε και άρπαξε από το λαιμό τον Ελληνοκύπριο, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως, επενέβησαν άλλοι κρατούμενοι, που απομάκρυναν τον αλλοδαπό, ενώ ο Ελληνοκύπριος όταν συνήλθε ζήτησε να κληθεί η Αστυνομία, για να καταγγείλει το περιστατικό. Μάλιστα, εξέφρασε τον ισχυρισμό πως είχε προειδοποιήσει για τη συμπεριφορά του αλλοδαπού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατάδικος δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του-Έχασε τις αισθήσεις, κλήθηκε η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ