Καταγγέλλουν Τουρκοκύπριους για παρανομίες οι οδηγοί ταξί-«Μας κλέβουν διαδρομές»

Στο απροχώρητο φαίνεται να έχει φθάσει η κατάσταση με τους Τουρκοκύπριους οδηγούς ταξί, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα, κυκλοφορούν στις ελεύθερες περιοχές, κλέβοντας όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, τις διαδρομές τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της δουλειάς τους και την υπολειτουργία τους, αφού συνολικά φαίνεται ότι 40% των οδηγών ταξί, είναι παράνομοι.

Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, έχουν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές, ενώ την ίδια ώρα, ετοιμάστηκε σχετικό Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τους παράνομους οδηγούς και βρίσκονται σε αναμονή για τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Βουλής. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, οι παράνομοι φαίνεται να εδραιώνονται ανεξέλεγκτα στους κυπριακούς δρόμους, χρησιμοποιώντας εφαρμογές στα κινητά, μέσω των οποίων οι πελάτες, μπορούν να τους εντοπίσουν και να τους καλέσουν αρκετά εύκολα για να μεταφερθούν σε κάποιο σημείο της επιλογής τους.

Το προβληματικό φαινόμενο με τους Τουρκοκύπριους οδηγούς που ταλανίζει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου αστικών ταξί, Χαράλαμπος Αυγούστου, «δυστυχώς δεν λέει να εκλείψει, καθώς έρχονται στις ελεύθερες περιοχές και κάνουν διάφορες διαδρομές. Δεν θα έρθουν να πάρουν πελάτες δηλαδή για να τους μεταφέρουν στα κατεχόμενα, αλλά θα πάρουν πελάτες από τη Λάρνακα για παράδειγμα, για να τους μεταφέρουν στη Λεμεσό. Με αυτό τον τρόπο, πιάνουν τη δουλειά τη δική μας. Πράγμα το οποίο κάνουν με ιδιωτικά οχήματα και όχι με ταξί. Έχουν επίσης εγκατεστημένη εφαρμογή και τους βρίσκει εύκολα ο κόσμος, ενώ πρέπει να κοπούν αυτές οι εφαρμογές και να μην έχουν συχνότητα με τις ελεύθερες περιοχές».

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο κ. Αυγούστου, οι Τουρκοκύπριοι, φαίνεται να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αυτοκίνητα και να κάνουν τη δουλειά των ταξί. «Καταγγείλαμε αρκετές περιπτώσεις και πήραμε και στοιχεία. Επίσης, ετοιμάσαμε ένα σχέδιο για την παρανομία και απ’ ότι γνωρίζουμε υπάρχει διαβούλευση για να οδηγηθεί στη Βουλή το ζήτημα, τουλάχιστον να προλάβουμε το πρόβλημα, πριν διογκωθεί περισσότερο. Μιλώντας με αριθμούς, πρόκειται για το 40% των παράνομων οδηγών στους κυπριακούς δρόμους και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί. Πήγαμε πριν τέσσερις μήνες και στο Υπουργείο Μεταφορών, πραγματοποιήσαμε συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή, ετοιμάσαμε το Νομοσχέδιο και στην παρούσα φάση περιμένουμε να ληφθούν αυστηρές αποφάσεις».

Καθημερινώς πονοκέφαλος το πάρκινγκ στα αεροδρόμια

Το διαχρονικό πρόβλημα με το πάρκινγκ των αεροδρομίων, φαίνεται να μην έχει επιλυθεί ακόμη, αφού διάφοροι οδηγοί θα σταθμεύσουν στους χώρους στάθμευσης των πάρκινγκ που είναι για τα ταξί, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες οδηγοί, να μην έχουν χώρο για να σταθμεύσουν, όταν σπεύσουν στα αεροδρόμιο.

«Είναι ασταμάτητο το πρόβλημα με το αεροδρόμιο Λάρνακας και Πάφου και είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών. Η σεζόν ακόμη δεν ξεκίνησε και το αεροδρόμιο δεν μας χωρεί, καθώς τις πλείστες ώρες της ημέρας, είναι γεμάτος ο χώρος έξω από το αεροδρόμιο και γίνεται ένας συνωστισμός. Υπάρχει ολόκληρη γραμμή που γράφει ότι είναι πάρκινγκ για οδηγούς ταξί και είναι γεμάτα με ιδιωτικά και τουρκοκυπριακά οχήματα και δεν μπορεί κανένας να αναλάβει να τους απαγορεύσει τη στάθμευση, με αποτέλεσμα να στερείται η δουλειά μας».

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση, η ταρίφα για ταξί είναι στα 3.80 ευρώ την ημέρα και στα 4.80 ευρώ τη νύχτα. «Υπήρξε μια σημαντική αύξηση και είναι ικανοποιημένοι οι οδηγοί ταξί πλέον, καθώς πέρασαν 22 χρόνια για να δούμε διαφοροποίηση στα κόμιστρα. Πλέον καταφέραμε να πάρουμε το ποσό εκεί που θέλουμε και είναι ευχαριστημένοι όλοι οι οδηγοί πλέον. Αυτό που απομένει πλέον, είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με την παρανομία, που αντί να βελτιωνόμαστε με το πέρασμα των χρόνων, τα πράγματα γίνονται χειρότερα».

Δειτε Επισης

Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού
Συστηματικούς ελέγχους στα θέματα υγείας εισηγείται μέσω μανιφέστου το CIF
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98