Προκήρυξη προσφορών το 2023 για τον παραλιακό Κισσόνεργας

Εντός του 2023 θα προκηρυχθούν οι προσφορές για τον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας κόστους κατασκευής 35 εκατ. ευρώ περίπου, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη.

Ο κ. Βαφεάδης, ο οποίος επισκέφτηκε την Τρίτη τα υπό εξέλιξη έργα της Πάφου κατά την επίσκεψη του στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Γιώργο Μάη, τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού και λειτουργούς του Υπουργείου του, ανέφερε πως εντός του 2023 θα προκηρυχθούν προσφορές για την ανάθεση μελέτης για την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.

Το έργο θα περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 8 χιλιομέτρων, κεντρική νησίδα, ποδηλατοδρόμους, πλακόστρωτα , πεζοδρόμια, λωρίδες και χώρους πρασίνου, και παρόδιους χώρους στάθμευσης. Επίσης 7 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και 8 φωτοελεγχομένες διασταυρώσεις. Ο κ. Βαφεάδης ανέφερε πως το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ.

Υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχουν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τόνισε πως το έργο του παραλιακού πεζόδρομου είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει τη λειτουργία της πόλης και την επισκεψιμότητα των χώρων αλλά και θα μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα και την οικονομία της Πάφου.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Υπουργό, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την επαρχία Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά και ελαφρές βροχές στο καιρικό μενού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Καταγραφή ονομάτων στο παρατηρητήριο τιμών ζητά ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό