Α. Δημητρίου: Πρέπει να γίνουν οι κινήσεις για να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο θέμα των περιουσιών στα κατεχόμενα εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι με την πάροδο του χρόνου «έχουμε περισσότερες και χειρότερες εξελίξεις και πολύ πιο σύνθετες».

«Και δεν μπορεί αυτή τη δεδομένη στιγμή να κατηγορηθεί κανένας άλλος, πόσο μάλλον οι πρόσφυγες, που αντιλαμβάνεστε ότι περιμένουν περισσότερο από μισό αιώνα για δικαιοσύνη και επιστροφή στις εστίες τους», είπε σε δηλώσεις της την Τρίτη.

«Εμείς οφείλουμε ως πολιτεία, ως πολιτικές ομάδες, ως πολιτικά κόμματα να βγούμε μπροστά", ανέφερε, προσθέτοντας πως θα πρέπει να γίνουν και οι δέουσες κινήσεις από πλευράς της κυβέρνησης για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις που αναμένονται στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες θα είναι, είναι μια πολιτική εκτίμηση που κάνουμε, βλέπουμε ακριβώς και λόγω των εκλογών και συγκεκριμένων κινήσεων στο διπλωματικό επίπεδο εκτιμούμε κατά τη δική μας κρίση ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

«Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, να συνειδητοποιούμε πόσο επιζήμιο είναι το διαπραγματευτικό αδιέξοδο και γι΄ αυτό θα πρέπει ουσιαστικά να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με βάση το συμφωνηθέν πλαίσιο», πρόσθεσε.

Αναμένουμε και από την κυβέρνηση να «προβεί στις δέουσες κινήσεις. Χρειάζεται να υπάρξει ενεργητικότητα σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο ειδικότερα τώρα με όλα αυτά που τεκταίνονται» είπε η κα. Δημητρίου, αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε άλλες εξελίξεις που επηρεάζουν και την Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Στο Λονδίνο ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Ζητούν από την Ολγκίν να καταγράψει την απουσία κοινού εδάφους σε έκθεση οι τ/κ-«Αξιολόγησαν λάθος το νέο μας όραμα»
Τατάρ: Με σωφροσύνη χρήση των βάσεων στην Κύπρο, δεν θέλουμε να γίνει στόχος, είναι η δική μας πατρίδα
Καταγγελία για «κουβαλητούς» ψηφοφόρους από τη Δήμαρχο Λακατάμιας
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής