Έδωσε τον χάκερ ο θείος του για τη δολοφονία Περικλέους-Όσα ομολόγησε

Νέα στοιχεία που δένουν την υπόθεση και επέτρεψαν στους ανακριτές να ζητήσουν την ανανέωση της κράτησης του 25χρνου χάκερ για άλλες οκτώ μέρες, προέκυψαν μετά από κατάθεση που έδωσε ο θείος του ο οποίος κρατείται για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τον 71χρονο θείο του χάκερ, το πρωί της 21ης Απριλίου ο νεαρός τον επισκέφθηκε στην οικία του και αφού του εκμυστηρεύτηκε ότι σκότωσε τον Άγγελο Περικλέους, τον υποχρέωσε να μεταβούν στο Πεδίο Βολής Παλιομετόχου για να κάψουν το όχημα του. Υπενθυμίζεται ότι το όχημα του Περικλέους, βρέθηκε καμένο στο πεδίο βολής Παλιομετόχου την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του.

Πλέον, σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, εναντίον του χάκερ διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου, απαγωγής, εμπρησμού και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για την εξαφάνιση Περικλέους

Στην ίδια κατάθεση του ο 71χρονος θείος του χάκερ, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο 25χρονος του είπε πως σκότωσε τον Περικλέους με πιστόλι και στη συνέχεια τον έθαψε. Μάλιστα τα όσα κατέθεσε ο 71χρονος ενισχύει και η κατάθεση του 38χρονου ο οποίος κρατείται για την ίδια υπόθεση, αφού αμφότεροι υπέδειξαν διάφορα σημεία, στα οποία μετέβησαν με τον Περικλεόυς.

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση τρία άτομα, ο 25χρονος χάκερ, ο 71χρονος θείος του και ο 38χρονος, ενώ εντός της ημέρας θα αφεθούν ελεύθεροι ο 36χρονος που είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα του χάκερ και ο 50χρονος φίλος του με τον οποίο μετέβησαν τον Μάρτιο σε κατάστημα για να αγοράσουν ρόπαλα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 59χρονη μητέρα του 25χρονου, αναμένεται πρώτα να κατηγορηθεί γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες συλλήψεις για την εξαφάνιση Περικλέους - 6 οι συλληφθέντες

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία ότι στις 21 Απριλίου δηλαδή μια ημέρα μετά την εξαφάνιση του Περικλέους, στις οκτώ το πρωί ο 25χρονος μαζί με τον θείο του και τον 38χρονο μετέβησαν με δύο αυτοκίνητα, δηλαδή το Μερσεντές του Περικλέους και το όχημα που ανήκει στον θείο του, στο πεδίο βολής του Παλιομετόχου τη Λευκωσία και εκεί ο 25χρονος περιέλουσε με χρήση εύφλεκτης ύλης το όχημα του Περικλέους και έθεσε φωτιά. Ακολούθως σύμφωνα με τη μαρτυρία ,έφυγαν και οι τρεις με το όχημα του θείου.

Μετά την κατάθεση του θείου του χάκερ, η εν λόγω μαρτυρία ενισχύεται, με τον ίδιο τον 71χρονο πάντως, να αναφέρει πως τελούσε υπό την απειλή πιστολιού από τον 25χρονο.

Η Αστυνομία εξασφάλισε, επίσης, επιπρόσθετη μαρτυρία ότι ο 25χρονος ανέφερε σε άλλο πρόσωπο πως θα σκοτώσει τον Περικλέους, καθώς είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές, με τον αστυνομικό ανακριτή να υπενθυμίζει ότι ο ύποπτος είχε πρόσφατα καταγγείλει πως, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, δέχθηκε επίθεση από τον 31χρονο, ενώ σε μια από αυτές τον λήστεψε, αποσπώντας του ένα ρολόι αξίας 40 χιλιάδων ευρώ και χρηματικό ποσό 110 χιλιάδων ευρώ.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές