Πονοκέφαλος οι απανωτές διαρρήξεις και κλοπές-Πάνω από 400 μέσα σε μόλις τρεις μήνες

Σε κινητοποίηση τίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι Αρχές, μετά από πληροφορίες για διαρρήξεις, κλοπές και εμπρησμούς, όπου ένας ή περισσότεροι δράστες, θα διαρρήξουν και θα ληστέψουν διάφορα υποστατικά ή κατοικίες, με απώτερο στόχο να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας και μετά να εξαφανιστούν στο σκοτάδι. Μάλιστα, δεν είναι λίγες και οι κακόβουλες ενέργειες με εμπρησμούς, όπου ήδη κατά τη νέα χρονιά που διανύουμε, έχουν ξεπεράσει τις τριάντα.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετά είναι τα περιστατικά όπου δράστες μπουκάρουν με κουκούλες σε διάφορα μαγαζιά, και υπό την απειλή μαχαιριού, ζητάνε χρήματα από τους ιδιοκτήτες ή τους υπαλλήλους που βρίσκονται εκείνη την ώρα πίσω από το ταμείο. Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα, προκαλεί το γεγονός πως πλέον, φαίνεται να μην δρουν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δράστες, αφού ακόμη και μέρα μεσημέρι, θα μπουκάρουν σε οποιοδήποτε υποστατικό βρουν μπροστά τους.

Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περιστατικό, όπου δυο άγνωστοι άνδρες, έχοντας το πρόσωπό τους τους καλυμμένο, εισήλθαν σε κατάστημα στη Λακατάμια και υπό την απειλή μαχαιριού και σιδηρολοστού, που κρατούσαν, επιτέθηκαν σε μια εκ των υπαλλήλων του καταστήματος και έκλεψαν από το ταμείο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες σε ένα πρόσωπο και την ίδια ώρα βρίσκεται κοντά και στη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

Συνοψίζοντας ωστόσο, τα περιστατικά που έθεσαν σε κινητοποίηση της Αστυνομία του πρώτου τριμήνου Ιανουάριο-Μάρτιο του 2023, με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, υπήρξε μια ελαφριά αύξηση, αφού συνολικά καταγράφηκαν 458 περιστατικά, σε αντίθεση με πέρσι όπου υπήρξαν 451 υποθέσεις. Ιδιαίτερη αύξηση ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο REPORTER, παρατηρήθηκε στις κλοπές για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε, καθώς καταγράφηκε 8% αύξηση. Με αριθμούς, υπήρξαν 124 κλοπές, σε σχέση με πέρσι που σημειώθηκαν 115 κλοπές.

Μάλιστα, διπλάσια είναι τα περιστατικά που σημειώθηκαν στη Λευκωσία τη φετινή χρονιά, καθώς μέσα σε τρεις μήνες, υπήρξαν 33 περιπτώσεις, σε αντίθεση με πέρσι, που ήταν οι μισές περίπου, δηλαδή 16. Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες Παγκύπρια, στη Λεμεσό μετρούν ήδη 41 περιστατικά κλοπών, ενώ πέρσι κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο ήταν 55. Στη Λάρνακα, φέτος είναι 25 τα περιστατικά, ενώ πέρσι ήταν 19, στην Πάφο φέτος μετρούν 14 περιστατικά κλοπών, ενώ πέρσι ήταν 17, στην επαρχία Αμμοχώστου, οκτώ είναι οι περιπτώσεις κλοπών, όσες ήταν και πέρσι στην ίδια επαρχία, ενώ στην επαρχία Μόρφου, κατά το φετινό τρίμηνο σημειώθηκαν τρία περιστατικά, ενώ πέρσι δεν είχε καταγραφεί καμία κλοπή.

Αναφορικά με τα περιστατικά ληστειών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπάρχει μια ιδιαίτερη μείωση της τάξεως του 36,5%, αφού παγκύπρια έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής 19 περιστατικά, ενώ πέρσι κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο ήταν 30 οι ληστείες.

Στο ζενίθ οι διαρρήξεις στη Λάρνακα

Αύξηση σημειώθηκε ταυτόχρονα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 στις διαρρήξεις και ιδιαίτερα στη Λάρνακα, καθώς μέσα σε τρεις μήνες υπήρξαν 77 διαρρήξεις, εν αντίθεση με την περσινή χρονιά, που σημειώθηκαν 27 περιστατικά διαρρήξεων. Συνολικά παγκύπρια, υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 2% σε σύγκριση με πέρσι, αφού οι διαρρήξεις που υπήρξαν στους πρώτους τρεις μήνες της νέας χρονιάς είναι 284, ενώ πέρσι ήταν 279.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες, μείωση παρατηρήθηκε στη Λευκωσία, αφού καταγράφηκαν 62 περιπτώσεις διαρρήξεων, ενώ πέρσι ήταν 72. Στη Λεμεσό, απαριθμούν 60 οι περιπτώσεις, ενώ πέρσι ήταν 79 οι διαρρήξεις. Σχετικά με την Πάφο, αισθητή είναι η μείωση των διαρρήξεων, αφού από τις 88 που καταγράφηκαν πέρσι, φέτος υπήρξαν 41 περιστατικά. Επιπρόσθετα, αύξηση παρατηρήθηκε στις επαρχίες Μόρφου και Αμμοχώστου, αφού για την πρώτη υπήρξαν 14 περιστατικά, ενώ πέρσι ήταν τέσσερα, και στη δεύτερη επαρχία, σημειώθηκαν τριάντα διαρρήξεις, ενώ πέρσι ήταν εννέα.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι συνεχίζουν την ίδια ώρα οι εμπρησμοί που σημειώνονται, αφού σε τρεις μήνες υπήρξαν 31 περιστατικά, ενώ για την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι, υπήρξαν 27 περιπτώσεις εμπρησμών. Οι περισσότεροι εμπρησμοί πάντως, σημειώνονται στη Λευκωσία, αφού φέτος μετράμε ήδη 13 περιστατικά, ενώ πέρσι ήταν δέκα. Αναφορικά με τις υπόλοιπες επαρχίες, στη Λεμεσό σημειώθηκαν οκτώ εμπρησμοί, ενώ πέρσι ήταν έξι, στη Λάρνακα υπάρχουν τέσσερις εμπρησμοί, ενώ πέρσι ήταν τρεις, στην Πάφο μετρούν τρεις εμπρησμούς, ενώ πέρσι ήταν πέντε, στην Αμμόχωστο υπήρξαν δυο εμπρησμοί, ενώ πέρσι ήταν ένα περιστατικό, και επίσης σχετικά με την επαρχία Μόρφου, σημειώθηκε ένας εμπρησμός, ενώ πέρσι ήταν δυο οι εμπρησμοί.

Δειτε Επισης

Μπούκαραν με όπλο σε οικία στον Μούτταλο, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες και έκλεψαν χρηματικό ποσό
Χειροπέδες στον 34χρονο οδηγό φορτηγού που παρέσυρε στον θάνατο τον 28χρονο
Η ενδεχόμενη εκλογή Ζαννέτου, η αλλαγή του Νόμου και η πιθανότητα να είναι Δήμαρχος για 20 μέρες
Ανακουφισμένοι από τις εξαγγελίες ΠτΔ οι πολύτεκνοι-Αναμένουν επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν
Τορπιλίζει την προσπάθεια και κάνει τον Κινέζο-Πώς διαχειρίζεται την κριτική από το εσωτερικό ο Τατάρ
Εξάμηνο τεχνολογικής ανάπτυξης για την Κύπρο-Τα χρονοδιαγράμματα για ψηφιακό πολίτη και ταυτότητα
Έδειξε παραλήψεις ο θανατικός ανακριτής για τον Δικαστή Σατολιά-Έχασαν τον δρόμο, δεν μετέφεραν απινιδωτή
Σε ένα τριήμερο έγιναν 137 τροχαίες καταγγελίες στην επαρχία Αμμοχώστου
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Θέμα εθνικής ασφάλειας η προστασία από τις πυρκαγιές-Συνδρομή όλων ζήτησε ο Χαρτσιώτης