Ζητά ενημέρωση από Κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ για κυρώσεις-«Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι»

Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι όσον αφορά τους παρανομούντες στο ζήτημα των κυρώσεων, ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι αναμένει από την Κυβέρνηση να συγκαλέσει σύσκεψη το συντομότερο δυνατόν.

Οι δηλώσεις της κ. Δημητρίου έγιναν μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Αρχικά, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα των κυρώσεων «έχει να κάνει με την αξιοπιστία της χώρας μας, οπότε πρέπει να είμαστε αμείλικτοι όσον αφορά τους παρανομούντες». 

Ωστόσο, συνέχισε, «χρειάζεται να ληφθούν μέτρα σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα ούτως ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την οικονομία και άτομα ή οντότητες που ως παράπλευρες απώλειες δεν έχουν καμία σχέση με τα άτομα τα οποία παρανομούν».

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι αναμένει από την Κυβέρνηση «το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσει σύσκεψη με όλους αυτούς τους φορείς που έχουν άποψη, θέση και ρόλο να επιτελέσουν». Ο σκοπός της σύσκεψης, όπως εξήγησε, είναι «να μπορέσουμε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προθέσεις και το πλάνο και στη συνέχεια να μπορέσουμε ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη να συμβάλουμε ενισχυτικά και εποικοδομητικά με τις δικές μας θέσεις και με τον δικό μας ρόλο και άποψη». 

Ακόμη, είπε ότι οι κυρώσεις «είναι ένα από τα ζητήματα που συνεχώς απασχολούν την επικαιρότητα και υπάρχουν ήδη αντιδράσεις». «Χρειάζεται λοιπόν το συντομότερο δυνατόν να γνωρίζουμε πώς ακριβώς προχωράμε παρακάτω και πώς διαχειριζόμαστε το ζήτημα», κατέληξε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
«Ναι» στα αντίποινα από Ισραήλ, «όχι» σε κλιμάκωση-«Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά θα απαντήσουμε», προειδοποιεί το Ιράν
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο