Δύο ασκήσεις εκτός ύλης το πρόβλημα με το γραπτό της Φυσικής-Παραδοχή από το ΥΠΑΝ

Δύο ασκήσεις, που ήταν εκτός της εξεταστέας ύλης, προκάλεσαν το πρόβλημα με το εξεταστικό δοκίμιο της Φυσικής της Γ’ Λυκείου, για τις εξετάσεις τετραμήνων, με το Υπουργείο Παιδείας να έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για να διορθωθεί η κατάσταση.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο Λοΐζος Κωνσταντίνου, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, το πρόβλημα εντόπισαν οι γονείς, μετά από μαρτυρίες των παιδιών τους, που έκαναν λόγο για δύο ασκήσεις του εξεταστικού δοκιμίου, που ήταν εκτός της εξεταστέας ύλης.

«Αμέσως επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο διερεύνησε το γραπτό και παραδέχθηκε ότι όντως οι δύο ασκήσεις ήταν εκτός ύλης. Το Υπουργείο, θα προχωρήσει τις διαδικασίες και μέχρι τη Δευτέρα θα μας πουν τις αποφάσεις τους και πιστεύουμε θα δώσουν τους βαθμούς».

Το συγκεκριμένο λάθος έχει προκαλέσει άγχος στους μαθητές, οι οποίοι έπρεπε μέσα στο χρονικό περιθώριο που είχαν για να επιλύσουν την άσκηση, να ανταποκριθούν και στις εκτός ύλης ασκήσεις και αυτό καθιστά αρκετά ορατό το σενάριο, κάποιοι μαθητές να έχασαν πολύτιμο χρόνο από τις υπόλοιπες ασκήσεις.

«Θα πρέπει να δει το Υπουργείο Παιδείας και αυτή την παράμετρο, επειδή οι μαθητές δέχθηκαν πίεση και έχασαν χρόνο, λόγω του άγχους. Τους επηρέασε συνολικά η κατάσταση, πέραν του γεγονότος ότι ήταν αρκετή η δυσκολία του γραπτού».

Πάντως, οι γονείς χαιρετίζουν την στάση του Υπουργείου Παιδείας και το γεγονός ότι αναγνώρισε το λάθος και προτίθεται να προχωρήσει σε διόρθωση της κατάστασης.

Από πλευράς της, η ΟΕΛΜΕΚ τονίζει πως αν δημιουργήθηκε πρόβλημα με ασκήσεις που ήταν εκτός ύλης, τότε το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να βρει λύσεις προς όφελος των μαθητών. Και οι καθηγητές χαρακτήρισαν θετικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να αποκατασταθεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας ανέφερε πως η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι σε σχέση με πρόβλημα που εντοπίστηκε στο εξεταστικό δοκίμιο της Φυσικής της Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης, λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα.

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης