Συναντήθηκε με την Προκοπίου η Αννίτα-«Ανάγκη θωράκισης των αρχών κράτους δικαίου»

Tην επιτακτική ανάγκη θωράκισης των αρχών του κράτους δικαίου μέσω της διασφάλισης της ορθής και τάχιστης απονομής της δικαιοσύνης, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Προκοπίου Κουκκίδη.

Κατά τη συνάντηση η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις διαχρονικά άριστες σχέσεις του νομοθετικού σώματος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και εξέφρασε τη βούλησή της για περαιτέρω ενίσχυση της εν λόγω συνεργασίας, με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. 

Από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία της εκτελεστικής με την νομοθετική εξουσία, τονίζοντας ότι αυτή είναι προς όφελος του συνόλου των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα. 

Πρόσθετα, η κ. Κουκκίδη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο της Βουλής για τα σχέδια νόμου, των οποίων η συζήτηση εκκρεμεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τα οποία εμπίπτουν στην καθ΄ ύλην αρμοδιότητα του Υπουργείου της.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων στενότερης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα προς αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κυπριακή δικαιοσύνη.   

Σε δηλώσεις της, μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ευαρέσκεια της, γιατί όπως είπε «υπάρχει μια σύμπλευση απόψεων σε πάρα πολλά ζητήματα».

Ωστόσο, ανέφερε ότι «εκεί όπου υπήρξαν κάποιες μικρές διαφωνίες σε θέματα, που αφορούν στις αρμοδιότητες του ΥΠΔΙΚ, αυτό που καταλήξαμε είναι ότι με συζήτηση, διάλογο και επιχειρήματα μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινές συνισταμένες, που θα μας βοηθήσουν όλους να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο έργο μας».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πληροφορίες Ελεγκτικής για υποβολή στοιχείων για διαφημίσεις υποψηφίων στις Εκλογές
Εκλογή Λεόντιου Κωστρίκη και Σωτήρη Καλογήρου στην Ακαδημία Ευρώπης
Κατατέθηκε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια για κατάργηση memo στις κατεχόμενες περιοχές
Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών