Καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τις κυρώσεις το ΑΚΕΛ

«Οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των αμερικανοβρετανικών κυρώσεων υπογραμμίζουν το μέγεθος του εξευτελισμού που γνώρισε και γνωρίζει η χώρα, συνεπεία των πολιτικών και των πρακτικών που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις αμερικανοβρετανικές κυρώσεις.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της Αριστεράς αναφέρει ότι, «τα έργα και οι μέρες της διακυβέρνησης του Συναγερμού και του Ν. Αναστασιάδη έχουν μετατρέψει την Κύπρο σε συνώνυμο πρωτοφανούς διαφθοράς και διαπλοκής στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα σήμερα να διακυβεύεται το μέλλον -όχι μόνο όσων με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές θησαύρισαν εις βάρος της κοινωνίας- αλλά του συνόλου των εργαζομένων και της οικονομίας».

Προσθέτοντας πως, «ανεξάρτητα των όποιων σκοπιμοτήτων εξυπηρετεί η επιβολή των κυρώσεων, η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη, έχει ευθύνη να καθαρίσει το όνομα της χώρας και να καταστήσει τη χώρα κράτος δικαίου. Χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και κρυφές ατζέντες». 

Παράλληλα αναφέρεται πως, «καλείται επίσης να διαχειριστεί την επόμενη μέρα με σοβαρότητα και προσοχή προκειμένου να προστατέψει όσους στο βωμό των κυρώσεων άδικα θυματοποιούνται. Είναι δική της ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει. Η οικονομία και οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να πληρώσουν τα λάθη εκείνων που επέλεξαν στο βωμό του εύκολου κέρδους να βάλουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό συμφέρον του τόπου».

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα