Δεν θα μετέχει στο δίκτυο γεωργικής λογιστικής πληροφόρησης μέλος από ΥΠΟΙΚ

Με 42 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια ενέκρινε το απόγευμα την τροποποίηση του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης Νόμου, ώστε να διαγραφεί η διάταξη η οποία προβλέπει τη συμμετοχή στην εθνική επιτροπή του δικτύου πληροφόρησης του μέλους που διορίζεται από τον γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της Βουλής, από τους κυβερνητικούς αρμοδίους, κατά τη συζήτηση του θέματος , η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών, από τον Δεκέμβριο του 2018 ζήτησε να διαγραφεί η σχετική διάταξη από την υπό τροποποίηση νομοθεσία, ώστε να μη μετέχει στην εν λόγω επιτροπή το πιο πάνω μέλος της, αφού τα θέματα τα οποία αυτή χειρίζεται είναι εξειδικευμένα και δεν εμπίπτουν στο εύρος των αρμοδιοτήτων της.

Εισάγονται καλύτερες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

Εξάλλου, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια νόμος που προτείνει την τροποποίηση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών στην Αλυσίδα Εφοδιασμού Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων Νόμου για σκοπούς καλύτερης εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.

Ειδικότερα, με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου σκοπείται η σαφέστερη διατύπωση της έννοιας «σύντομη προειδοποίηση», ώστε αυτή να συνάδει με τις πρόνοιες ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία κρίθηκε αναγκαία ύστερα από επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αυτεπάγγελτα κίνησε διαδικασία έρευνας αναφορικά με την ορθή εναρμόνιση και εφαρμογή της Οδηγίας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι διατάξεις του υπό τροποποίηση νόμου που αφορούν την ερμηνεία του όρου «σύντομη προειδοποίηση» ενδεχομένως να μην εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της εν λόγω Οδηγίας.

Όπως εξηγήθηκε, επιδιώκεται η σαφέστερη διατύπωση της έννοιας «σύντομη προειδοποίηση», προκειμένου να δύναται να χαρακτηριστεί ως «σύντομη προειδοποίηση» και χρονική περίοδος μεγαλύτερη των τριάντα (30) ημερών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γίνονται εκ νέου δεκτές αιτήσεις για Σχέδιο «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» μέχρι τέλος Οκτωβρίου
Αναβάλλεται η διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων-Θα συναντηθούν με εκπρόσωπο ΕΕ
Κατάθεση τελικής πρότασης ΟΚΥπΥ για συλλογική σύμβαση-Συνάντηση με συντεχνίες στις 7 Οκτωβρίου
Επιβεβαίωση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων ζητά το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών
Εντός δύο εβδομάδων τα νέα μέτρα για δημογραφική πολιτική-Πάνω από τριάντα εκατομμύρια το κόστος
Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στη Βουλή-Παρουσιάζει πλεόνασμα 4,8%
Στρατηγική για αύξηση συμμετοχής πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης
Επεκτείνεται στα γυμνάσια ο θεσμός των επιτηρητών ασφαλείας με απόφαση Υπουργικού
Αυξάνονται οι παροχές προς ηλικιωμένους για φροντίδα Στέγης και ιδρυματική φροντίδα