Έντονες επικρίσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για διορισμούς

Επικρίσεις συνεχίζει να δέχεται η Κυβέρνηση, σε σχέση με τους διορισμούς και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να επανέρχονται στο θέμα και να κακίζουν τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «κάθε μέρα ξεσπά νέα υπόθεση με τους διορισμούς και τις προσλήψεις συμβούλων της κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει ακάθεκτη το όργιο προσλήψεων που είχε αρχίσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού -ο οποίος όψιμα σήμερα διαμαρτύρεται- δημιουργώντας με το δημόσιο χρήμα μια στρατιά συμβούλων στο Προεδρικό, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία. Η δε σιωπή των συγκυβερνώντων κομμάτων είναι εκκωφαντική».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κουκουμάς σημειώνει πως, αυτή η κατάσταση εξευτελίζει κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και προκαλεί την κοινωνία. «Για να τερματιστεί όμως, πρέπει να τερματιστούν οι πρακτικές του χθες. Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι απαιτείται να θεσπιστεί νομικό πλαίσιο, κριτήρια και κανονισμοί για τις προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών. Αν η κυβέρνηση θέλει -αν μη τι άλλο να αποφύγει τον καθημερινό διασυρμό- ας ανταποκριθεί στο αίτημά μας χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Νωρίτερα ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι, «ο καθημερινός σάλος με τους διορισμούς συμβούλων σε Προεδρικό και Υπουργεία, προκαλεί την κοινωνία. Κι αυτό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε όλοι μας και πρωτίστως η κυβέρνηση».

Προσθέτοντας πως, «αντί λοιπόν προσπάθειας επινόησης εύσχημων υπεκφυγών και επικοινωνιακής διαχείρισης των διορισμών, όπως επιχειρήθηκε χτες από την κυβέρνηση, θα ήταν εποικοδομητικότερη η άμεση παραδοχή των λαθών. Έτσι, πολύ πιο εύκολα θα ασχοληθούμε με τις πολιτικές που έχουν πραγματική και διαρκή σημασία για τους συμπολίτες μας».

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα