Έντονες επικρίσεις ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για διορισμούς

Επικρίσεις συνεχίζει να δέχεται η Κυβέρνηση, σε σχέση με τους διορισμούς και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να επανέρχονται στο θέμα και να κακίζουν τους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «κάθε μέρα ξεσπά νέα υπόθεση με τους διορισμούς και τις προσλήψεις συμβούλων της κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη συνεχίζει ακάθεκτη το όργιο προσλήψεων που είχε αρχίσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού -ο οποίος όψιμα σήμερα διαμαρτύρεται- δημιουργώντας με το δημόσιο χρήμα μια στρατιά συμβούλων στο Προεδρικό, τα Υπουργεία και τα Υφυπουργεία. Η δε σιωπή των συγκυβερνώντων κομμάτων είναι εκκωφαντική».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κουκουμάς σημειώνει πως, αυτή η κατάσταση εξευτελίζει κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και προκαλεί την κοινωνία. «Για να τερματιστεί όμως, πρέπει να τερματιστούν οι πρακτικές του χθες. Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι απαιτείται να θεσπιστεί νομικό πλαίσιο, κριτήρια και κανονισμοί για τις προσλήψεις συμβούλων και συνεργατών. Αν η κυβέρνηση θέλει -αν μη τι άλλο να αποφύγει τον καθημερινό διασυρμό- ας ανταποκριθεί στο αίτημά μας χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Νωρίτερα ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι, «ο καθημερινός σάλος με τους διορισμούς συμβούλων σε Προεδρικό και Υπουργεία, προκαλεί την κοινωνία. Κι αυτό, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε όλοι μας και πρωτίστως η κυβέρνηση».

Προσθέτοντας πως, «αντί λοιπόν προσπάθειας επινόησης εύσχημων υπεκφυγών και επικοινωνιακής διαχείρισης των διορισμών, όπως επιχειρήθηκε χτες από την κυβέρνηση, θα ήταν εποικοδομητικότερη η άμεση παραδοχή των λαθών. Έτσι, πολύ πιο εύκολα θα ασχοληθούμε με τις πολιτικές που έχουν πραγματική και διαρκή σημασία για τους συμπολίτες μας».

Δειτε Επισης

Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος
Εξήγγειλε κι επίσημα για Περιφερειάρχης ο Κ. Κωνσταντίνου-«Για μια Πάφο προσβάσιμη σε όλους και χωρίς προσωπικές ατζέντες»
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την Κοινότητα Έμπας, ο Περικλής Περικλέους
Ενημερώνει την Κομισιόν η Κύπρος για τη μη εξέταση αιτήσεων από Σύρους-«Εκκρεμούν δέκα χιλιάδες αιτήσεις»
Άνοιξε πυρ κατά Σιζόπουλου για καταδικασθέντα ο Βαρνάβα-«Έβαλαν υποψήφιο παιδεραστή, έπρεπε να παραιτηθούν»