Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου: Συμμετοχή στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείο Οικονομικών, ως Συντονιστική Αρχή για την υλοποίηση του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13 Μαΐου 2023 η εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Κατά τη φετινή χρονιά η εκδήλωση εστίασε στο Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, και σε θέματα όπως η πράσινη και ανταγωνιστική Ευρώπη, η συμπερίληψη και η ασφάλεια.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί γενικά για το Σχέδιο, τους άξονες του και τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από την υλοποίησή του, σε σημαντικούς τομείς όπως της οικονομίας, της υγείας, και της κοινωνίας, μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου

Η αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση για την Ευρώπη. Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε το 2020 ένα έκτακτο και προσωρινό μέσο χρηματοδότησης της ανάκαμψης και εξόδου της ΕΕ από την κρίση, με την επωνυμία Επόμενη Γενιά ΕΕ (Next Generation EU) και συνολικό προϋπολογισμό ύψους €750 δις.

Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου με συνολικό προϋπολογισμό €1,2 δις, για την υλοποίηση 58 μεταρρυθμίσεων και 75 επενδυτικών έργων με ορίζοντα το 2026, χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, τον πυρήνα του Next Generation EU.

To ΣΑΑ Κύπρου συμβάλλει στην ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, της Ανθεκτικότητας και Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας και της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Προστασίας και Εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση.

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος