Κατακρίνει την αγκυροβόληση αμερικανικού αντιτορπιλικού η Άγκυρα-«Εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού»

Η αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke στην Κύπρο βλάπτει τη ουδέτερη στάση των ΗΠΑ και αποτελεί εμπόδιο στη λύση του Κυπριακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τη δήλωση του 'υπουργείου εξωτερικών' της ‘τδβκ’ σχετικά με την αγκυροβόληση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Arleigh Burke σε ε/κ λιμάνι. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα με την ‘τδβκ’, τα αποσταθεροποιητικά βήματα που έγιναν από τις ΗΠΑ κατά της τ/κ πλευράς στην περιοχή βλάπτουν την ουδέτερη θέση που διατηρεί αυτή η χώρα στο νησί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει, ακόμη, ότι καλούν «τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν αυτές τις πολιτικές».

«Επιθυμούμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκική Δημοκρατία, ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τ/Κ, κάτω από όλες τις συνθήκες και προϋποθέσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Συνάντηση ΠτΔ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας-«Ανέγερση νέου κέντρου εκμάθησης ελληνικών στην Αίγυπτο»
Δεν θέλει καμία επαφή με Χαν ο Τατάρ-«Εσωτερική ρύθμιση της ΕΕ, εμμονικός ο Χριστοδουλίδης»
Σύσκεψη στον ΔΗΣΥ για την Μέση Ανατολή-«Ύψιστη προτεραιότητα η επικράτηση της εκεχειρίας»
Ντενκτάς: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην εκλεγεί ο Τατάρ
Είδε τον Ερχιουρμάν ο Χαν στα κατεχόμενα-«Δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις για χάρη των διαπραγματεύσεων»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Στιούαρτ πριν την πολυμερή διάσκεψη-Στο επίκεντρο οι επαφές με Χαν
Άρχισε η συζήτηση που αφορά το νομοσχέδιο για ένταξη Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν
Μ. Ραουνά: Η ΕΕ δεν είναι παθητικός παρατηρητής στην κατάσταση στη Μ. Ανατολή, πρέπει να ηγηθεί της αποκλιμάκωσης
N. Xριστοδουλίδης: Xωρίς καμία παρέκκλιση ο φορολογικός μετασχηματισμός την 1η Ιανουαρίου 2026
Σε πλήρη εγρήγορση oι Αρχές για τις συλλήψεις των Αζέρων-Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση