H αντίδραση Αστυνομικών για τους οριοφύλακες της Πράσινης Γραμμής-Ζητούν μόνιμες προσλήψεις

Μετά και την αποκοπή του ευρωπαϊκού κονδυλιού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, για τους ειδικούς αστυνομικούς για τη φύλαξη της Πράσινης Γραμμής, οι Συντεχνίες των αστυνομικών, εκφράζουν τη δυσφορία τους, καθώς θέση τους είναι ότι έπρεπε να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις θέσεις των οριοφυλάκων.

Οι αστυνομικοί, όπως ανέφερε o πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδης στον REPORTER, «εμείς το λέγαμε από το 2022 όταν και συζητούσαν τον Νόμο για τους Συμβασιούχους, ότι δεν πρέπει να περνούσε και να γίνονταν αυτές οι προσλήψεις. Τελικά δεν καταλάβαμε ποιος ήταν ο στόχος, γιατί ο στόχος της λαθρομετανάστευσης δεν πρόκειται να επιτευχθεί με τους Συμβασιούχους. Τα 11 εκατομμύρια από πού θα βρεθούν όμως; Από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης; Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Με τα 11 εκατομμύρια θα μπορούσαν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, όσο αφορά εξοπλισμό και μισθολόγιο και διερωτόμαστε τώρα αν θα έχουμε λεφτά να πληρώσουμε αυτά τα άτομα που προσλήφθηκαν.

Μάλιστα, όπως διερωτάται ο κ. Λοϊζίδης, εξυπηρετούσε κάποια συμφέροντα τελικά η πρόσληψη των ΣΥΟΠ στην Αστυνομία; «Προφανώς η απάντηση είναι οφθαλμοφανές, αλλά εμείς συνεχίζουμε σαν ΙΣΟΤΗΤΑ να λέμε ότι είμαστε ενάντια σε μια ακόμη κατηγορία στην Αστυνομία, διότι όπως φαίνεται, ο σκοπός δεν είναι να βοηθηθεί η Αστυνομία, αλλά είναι αλλότριοι οι σκοποί και αλλότρια τα κίνητρα. Μάλιστα, αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνταν από την υπόλοιπη Αστυνομία της πρώτης γραμμής, αυτή τη στιγμή έχουν αποσπαστεί για τους ΣΥΟΠ, με τη προϋπόθεση ότι θα έρχονταν καινούργια. Αυτή τη στιγμή χωρίς να έρθουν τα 11 εκατομμύρια, περιμένουμε να δούμε ποιος θα φέρει τα νέα οχήματα και τον νέο εξοπλισμό όμως».

Πυρά κατά Νουρή για τους οριοφύλακες

Ταυτόχρονα, το Αστυνομικό Σώμα ΑΣΔΥΚ, στρέφει τα πυρά του κατά του Νίκου Νουρή, αφού όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος, Λούκας Χρίστου, «στις συνεδρίες της Βουλής, όταν συζητούσαν το θέμα, εμείς θέσαμε υπόμνημα, ότι θα ήταν ορθότερο να προσληφθούν κανονικοί αστυφύλακες, λόγω και των μεγάλων αναγκών που υπάρχει με την υποστελέχωση στην υπηρεσία, παρά να δοθεί οποιαδήποτε άλλη λύση. Ήμασταν ενάντια στην πρόσληψη συμβασιούχων ειδικών αστυφυλάκων. Δυστυχώς, ήμασταν οι μόνοι και δεν καταφέραμε να τους πείσουμε, παρόλο που βλέπαμε το ζήτημα από εργασιακής πλευράς. Δεχθήκαμε μάλιστα και τα πυρά του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ο οποίος μας παρακάλεσε να δούμε το θέμα πατριωτικά και όχι εργασιακά και εμείς ανταπαντήσαμε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος για να δείξεις τον πατριωτισμό σου».

Φαίνεται όμως, όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, «ο κ. Νουρής, ο λόγος που έβλεπε το θέμα και το πήρε προσωπικά, ήταν για να διεκδικηθεί αυτό το κονδύλι των 11 εκατομμυρίων. Δεν ξέρουμε όμως τι πήγε λάθος τελικά και δεν δόθηκε η έγκριση. Το παράδοξο όμως τώρα, είναι ότι έγιναν οι προσλήψεις των 221 οριοφυλάκων, είναι στη διαδικασία εκπαίδευσης και το ερώτημα που εγείρεται, είναι το ποιος θα πληρώσει τώρα αυτό το ποσό; Δεν μπορούμε να τους διώξουμε αυτούς τους οριοφύλακες, γιατί είναι ήδη με συμβόλαιο».

Δειτε Επισης

Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα