Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λάρνακα-Παραμένουν δυνάμεις στη σκηνή

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά σε περιοχή των χωριών Τόχνη, Βάβλα και Χοιροκοιτία στην επαρχία Λάρνακας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σημειώνει πως στο σημείο θα παραμείνουν σημείο, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σε σημείο της φωτιάς βρίσκεται ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Πάντως, οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πυρκαγιάς, έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, με την Αστυνομία να σημειώνει πως η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Ο κ. Κεττής στις δηλώσεις του είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σήμερα μετά τις 14:00 σε πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε μεταξύ των κοινοτήτων Χοιροκοιτία - Τόχνη - Βάβλα. «Η πυρκαγιά ήταν σε ξηρά χόρτα και πυκνή άγρια βλάστηση. Έπνεαν άνεμοι στην περιοχή και από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε με παρά πολλές επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις», σημείωσε. Όπως είπε, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει προσωπικό και οχήματα σχεδόν από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΜΑΚ».

Το Τμήμα Δασών με παρά πολλές δυνάμεις, αλλά και η Πολιτική Αμυνα είχε κληθεί να βοηθήσει και η επαρχιακή διοίκηση ως επίσης και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα αλλά και το Ταμείο Θήρας, επεσήμανε ο κ. Κεττής.

«Η πυρκαγιά εξελισσόταν ραγδαία και ως εκ τούτου από την πρώτη αξιολόγηση η οποία έγινε, ενεργοποιήσαμε και εναέρια μέσα», πρόσθεσε.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν είναι πέντε, δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα ως επίσης και ένα ελικόπτερο από την Αστυνομία, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

fvtiaaa

Όπως είπε, κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς οι επίγειες αλλά και εναέριες δυνάμεις, υποστηρικτικά, προστάτευσαν αρκετά υποστατικά κυρίως κτηνοτροφικά, αλλά και μεμονωμένες κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στο τρίγωνο Τόχνη – Χοιροκοιτία- Βάβλα.

Σε ερώτηση εάν ο παράγοντας πρόκλησης της πυρκαγιάς είναι ανθρώπινος, ο κ. Κεττής ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται. «Εκείνο το οποίο μπορώ να πω μέχρι αυτή την στιγμή είναι ότι διερευνάται το ενδεχόμενο ανθρώπινης αμέλειας. Είμαστε στη διαδικασία, η Αστυνομία είναι ενήμερη και είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης της διερεύνησης και προφανώς οτιδήποτε απότοκο έχουμε από αυτή την διερεύνηση θα ανακοινωθεί από την Αστυνομία», εξήγησε.

DOC.20230517.4978450.fotiastilarnaka2

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων
Απόφαση σταθμός από Ανώτατο, ταφόπλακα στον τρόπο άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων-Αντισυνταγματική η μέθοδος
Ποινές φυλάκισης 2,5 ετών και 15 μηνών αντίστοιχα στις δυο Ουγγαρέζες για σφετερισμό Ε/Κ περιουσίων στα κατεχόμενα
Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα