ΑΚΕΛ για διορισμούς: Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για αυτά τα καθημερινά ρεζιλίκια;

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, για τις αποκαλύψεις σχετικά με τους διορισμούς συμβούλων στα Υπουργεία και Υφυπουργεία, με το ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για καθημερινά ρεζιλίκια και να καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της Αριστεράς αναφέρει πως «κάθε μέρα αποκαλύπτεται νέο σκάνδαλο με τους συμβούλους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Σήμερα πήρε σειρά το Υφυπουργείο Πολιτισμού, το οποίο αντί να δώσει εξηγήσεις για την αποκάλυψη ότι διόρισε σε θέση συμβούλου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη, επέλεξε προφανώς τα ψέματα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ισχυρίστηκε ότι “ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο”, για να αποκαλυφθεί πριν από λίγο ότι το εν λόγω πρόσωπο απέστελλε μηνύματα από προσωπικό υπηρεσιακό email ενεργώντας από μέρους του υφυπουργού Πολιτισμού».

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ τονίζει «θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για αυτά τα καθημερινά ρεζιλίκια;».

«Αστοχίες της Κυβέρνησης»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σχολιάζοντας τους διορισμούς, έκανε λόγο για αστοχίες της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ονούφριος Κουλλά αναφέρει πως, «η αλληλουχία αστοχιών της Kυβέρνησης σε διορισμούς συμβούλων, σε προεδρικό και υπουργεία, είναι πρωτοφανής.

Με τις εν λόγω αστοχίες, καθίσταται πιο αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη θεσμοθέτησης της επιλογής συμβούλων μέσα από την οποία θα τεθούν ελάχιστα προσόντα, καθήκοντα και ευθύνες, καθώς επίσης αντίστοιχες και αναλογικές αμοιβές».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ σημειώνει πως, «όλα όσα παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό είναι επιλήψιμα και, δυστυχώς, δίνουν την αίσθηση του βολέματος και της εξαργύρωσης προεκλογικών υποσχέσεων. Στη νέα εποχή και στο νέο ήθος, που όλοι θέλουμε να περάσουμε, ιδιαιτέρως η κυβέρνηση οφείλει να είναι εξαιρετικά προσεχτική και να μην προκαλεί την κοινωνία».

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο