«Η διαρροή ότι ο ΠτΔ θα θέσει το θέμα Κενάν στον Σολτς εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες της»

«Καλοδεχούμενο αλλά πολύ καθυστερημένο το ενδιαφέρον του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τον Κενάν Αγιάς», τονίζει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη πρέπει να σταματήσει το συντομότερο να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια σε σοβαρά θέματα στα οποία μπορεί να διακυβεύεται και η ανθρώπινη ζωή. Η διαρροή από το Προεδρικό της είδησης ότι ο κ. Χριστοδουλίδης θα θέσει το θέμα Κενάν Αγιάς στον καγκελάριο της Γερμανίας κ. Σολτς φαίνεται εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης. Στοχεύει στο να καταπραΰνει τα αισθήματα ντροπής και αισχύνης που κατακλύζουν μέρος της Κυπριακής κοινωνίας από τις εξελίξεις στην υπόθεση Κενάν Αγιάς».

Προσθέτοντας ότι, «ως είδηση, είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν μπορεί να μετριάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης στο χειρισμό της υπόθεσης Κενάν Αγιάς. Ο κ. Χριστοδουλίδης μπορούσε να παρέμβει σε πολλές περιπτώσεις στις 63 μέρες της ταλαιπωρίας του Κενάν Αγιάς στις Κυπριακές φυλακές, κρατητήρια και δικαστήρια. Δεν το έκανε. Αντί αυτού η υπουργός της κυβέρνησης κα Άννα Κουκκίδου Προκοπίου επέδειξε αναλγησία και πολιτική ανωριμότητα όταν έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει το αφήγημα των Γερμανών -και κατά προέκταση των Τούρκων - ότι ο αγώνας των Κούρδων για Δημοκρατία και Ανεξαρτησία συνιστά πράξη τρομοκρατίας.

Παράλληλα, το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει πως, «αναμένουμε από τα κόμματα και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να απλώσουν δίχτυ προστασίας στους Κούρδους αγωνιστές και στην Κυπριακή Κουρδική κοινότητα. Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη κατά των συγγενών και φίλων του Κενάν Αγιάς που συνέλαβε χθες η Αστυνομία έξω από το Μέγαρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Να τεθεί άμεσο πολιτικό και νομικό φρένο στην έκδοση κούρδων αγωνιστών, προοπτική που ανοίγουν πλέον διάπλατα οι αποφάσεις του Δικαστηρίου».

Δειτε Επισης

Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Συνεχίζεται ο αναβρασμός στις Κεντρικές-Νέα φωτιά στην πτέρυγα 4, δεσμοφύλακας στο νοσοκομείο με αναπνευστικά
Τιμήθηκαν οι επτά ήρωες του Φρενάρους-«Δεν δείλιασαν, δεν οπισθοχώρησαν, δεν σκιάχτηκαν»
Ελπίδα ΠτΔ για θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις